"בדור הזה, שכל הזמן מתחדש מבחינה טכנולוגית, אנחנו פה בישיבה, לא קופאים על השמרים. מנסים לחשוב איך להתחדש פדגוגית, בתורה ובדברים אחרים, כדי שהחבר׳ה יהיו איתנו וירצו להתחדש גם בעולם הרוחני ובטח גם בעולם החומרי", מספר הרב שמואל רוזנבלום, ראש ישיבת בני עקיבא לפיד 'תורת נחום' שבמודיעין, על המוטו המנחה את הישיבה בראשותו.

מנהל התיכון, צבי לוסטיג, מוסיף: "כל התלמידים ניגשים כמובן לבגרות, ואנחנו הולכים על מצוינות של בגרויות. אבל המוטו שלנו הוא לתפור לכל תלמיד את החליפה שלו. יש לנו מגוון גדול של מגמות, ממגמות מדעיות קלאסיות, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, ומגמות יצירתיות של תקשורת ומוזיקה, שבהן תלמידים יכולים להביא לידי ביטוי את היכולת האישית שלהם ואת הרצונות שלהם".

"בכל המגמות ניגשים לבגרות מלאה ומצוינות. מחמש יחידות ועד עשר יחידות במגמות הטכנולוגיות", אומר לוסטיג ומציין: "אנחנו מאוד שמחים על התוכנית החדשה של משרד החינוך, שמאפשרת לנו חלק מהבגרויות לעשות בגרות פנימית, ואנחנו מנצלים את זה לחדשנות, ללמידה בדרך אחרת, יציאה מחוץ לכיתה ויציאה מחוץ לקופסה. בזה אנחנו משתדלים לעשות את המיטב. החדשנות מסייעת למצוינות".

לפרטים והרשמה לישיבה לחצו כאן

בחדר המוזיקה של הישיבה פגשנו את התלמידים, הצוות ואת כלי הנגינה. "בכל שכבה יש הרכב", מספר זאב ויניש, מדריך המוסיקה בישיבה. "בכיתה ז׳ יש גם הרכב וגם מקהלה. חלק מכיתה ח׳ משתתפים גם הם במקהלה. יש לנו מגמת מוזיקה החל מכיתה י׳ שעושים בגרות במוזיקה".

על האהבה לשירה מספרים התלמידים. "לשיר זה אחד מהדברים הכי כיפים בעולם. זה כיף ליצור את זה, אנחנו לוקחים שיר, ושרים אותו במנגינה אחרת. אנחנו נותנים לזה כל מיני קולות שניים ומיוחדים. וזה פשוט כיף לעשות את זה".

וממוסיקה לרובוטיקה שהיא "הרבה יותר מסתם מכוניות צעצוע", כפי שאומר אחד התלמידים. "הרבה אנשים מחשיבים אותנו כמיני חברה. אנחנו בונים רובוטים מאפס, בלי שום ידע מקדים או משאבים. מגיעים לרובוט ברמה מאוד מאוד גבוהה ולאחר מכן מתחרים איתו בתחרויות ברחבי הארץ ובעולם".

העבודה על הרובוטים, מסתבר, מייצרת סביבה קהילה של ממש. "אנחנו בונים ביחד את הרובוט ומתכנתים אותו ביחד ומבצעים עבודת חקר. בנוסף, אנחנו מגובשים ואנחנו יוצרים קהילה וסביבה שממש כיף לעבוד בה", מספרים התלמידים.

"בכל שנה יש לנו נושא שנתי. אנחנו לומדים על הנושא. השנה זה אנרגיה. אנחנו מתפתחים, לומדים מיומנויות חדשות, לומדים לתכנת ב"פייטון", כלים שיעזרו לנו נורא בעתיד", הם מספרים. "אנחנו כל הזמן שואפים לגדול, לצמוח ולהיות טובים יותר".

על התחושה סביב התמודדות בתחרות רובוטיקה בארץ ובחו"ל הם אומרים: "זו חוויה מטורפת. הרבה יותר גדול מכל דבר אחר שלי אי פעם יצא לחוות. וכשעולים לתחרויות בחו"ל וזה, זה דבר שמעולם לא היית מצפה בתור נער בן 16".

במגמת הנדסת תוכנה מספרים לנו על המגמה ש"היא הכי חשובה שיש. העולם היום הוא מאוד מאוד טכנולוגי ובכל נושא, בכל תחום שעובדים, צריך מתכנתים, צריך עובדי סייבר. יש יצירתיות, כל ילד במגמה מפתח אפליקציה. התקווה שלנו גם היא להמשיך לעסוק בתחום הזה גם בחיים המקצועיים ובהמשך".

מגמת הנדסת התוכנה בישיבת בני עקיבא לפיד 'תורת נחום' שבמודיעין
צילום: ערוץ 7

ראש הישיבה מוסיף על כל אלה ומדגיש כי "החדשנות היא גם בעולם התורה. יש פה סיירת גמרא, חבורות של חבר׳ה שהם אש קודש של לימוד גמרא. יש פה אפילו האקתון בגמרא שנלקח מעולם המחשבים".

"במקביל ללימוד הגמרא בכיתות, תלמידים שרוצים קצת מעבר בעצם מתאספים עם רב שהוא לא מחנך כיתה, אלא אוסף את התלמידים ללימוד ברמה יותר גבוהה", ומסתבר שהתלמידים מתחברים ללימוד המיוחד. אחד מהם מספר: "יש את הלימוד הבסיסי בכיתות, את החומר לבגרות בגמרא וגם אנחנו לומדים עוד חומר לשמה".

"מה שחשוב לנו פה שאנחנו רואים פה חבר׳ה שלצד הבגרות האיכותית, שהחבר׳ה מגיעים ולומדים פה תורה לשמה מעבר לשעות הלימודים, בערב, לפני התפילה, "תרנגולי בוקר", אחר הצהריים ופשוט גומעים מסכתות וממשיכים עם זה הלאה", אומר הרב רוזנבלום.

לפרטים והרשמה לישיבה לחצו כאן

"זה תענוג לראות תלמידים צעירים בוחרים, לא למבחן, לא לציון, לא לתעודה, לא כי אבא שלהם אמר להם ולא כי המורה, אלא ממש תורה לשמה".

"יש פה מרכז חדשנות שעוסקים בו כל הזמן בחשיבה פדגוגית חדשנית, איך ללמד בצורה אחרת. איך ללמד בצורה אחרת במרחב מטורף שבנינו אותו בעצמנו כדי שנוכל ללמוד ולהתגדל בתחום הזה", אומר ראש הישיבה ואנחנו מגיעים אל המרחב היצירתי שהוקם במתחם הישיבה על מנת להעביר מסרים וידע באופן חווייתי ואחר:

"כאן מורים ותלמידים חווים חוויות של למידה קצת אחרת. מעבר למה שאפשר לעשות בכיתה עם ארבע קירות ושולחנות שדי מגבילים אותנו, כאן מתאפשר למורים לעשות את הדברים בצורה יצירתית יותר. לעשות את אותם דברים עם ערך מוסף אחר, שהתלמידים יותר פעילים בו, אם זה בקבוצות הקטנות כאן מאחורה, או בפינת היצירה, אם זה בטלוויזיה עם אוזניות במעגל סגור, כך שמתאפשר להם לחוות את אותה חוויית למידה עם הרבה חושים, בצורה יצירתית, כשהם יוצרים ולוקחים חלק פעיל בעשייה, בלמידה".

ראש הישיבה שב ומחדד כי בעידן הנוכחי "אי אפשר להישאר במקום. צריך לחשוב תמיד מחוץ לקופסה. ופה כל הזמן חושבים בנושאים פדגוגים מחוץ לקופסה. זה מאוד משפיע על החבר׳ה כי החבר׳ה נדרשים לבחור בין מגוון מגמות ומגוון אפשרויות. אנחנו מוצאים את החבר׳ה נמצאים פה בשעות הערב, אם זה במוזיקה, אם זה בערבית, אם זה במשפטים, אם זה ברובוטיקה שנמצאים פה עד השעות המאוחרות. יש כאן צוות שכל היום רק חושב איך לאתגר את החבר׳ה ולגרום להם לעשות דברים מתוך כוח הרצון הפנימי שלהם בצורה יצירתית. היום, אם אתה לא יצירתי אתה לא קיים".

לפרטים והרשמה לישיבה לחצו כאן