
המחאות מזה ועמדת שרי ממשלתו מזה מציבים את ראש הממשלה בתפר שבין הצורך בהידברות לחתירה המואצת לחקיקה לתיקון מערכת המשפט. על התפר שבין אלה לבין אלה שוחחנו עם היועץ האסטרטגי רוני רימון.
"גם נתניהו מבין שחייבים לעשות רפורמה ושינויים במערכות היחסים בין מערכות אכיפת החוק, בין מערכת המשפט לכנסת והממשלה. אני מאמין שהוא שומע את המחאות וגם ער לקולות מחו"ל ומעולם הכלכלה ומבין שהוא לא יוכל להביא למימוש מאה אחוזים ממה שהוא היה רוצה", מעריף רימון.
להערכתו לו היו הדברים תלויים בנתניהו עצמו הוא היה נכון לפסק זמן כלשהו של כעשרה ימים עד שבועיים גם למען המהות וגם למען הנראות, על מנת שניתן יהיה להניע מהלך של פשרה כלשהי, "ומאוד יכול להיות שיש חילוקי דעות בינו לבין השר לוין שאומר שקודם יעברו החוקים בקריאה ראשונה ואחר כך נראה. לו זה היה תלוי רק בו הוא היה ממתן את המהלכים".
רימון סבור שמאחורי הקריאות וההסכמות להידברות מצידה של הקואליציה עומדת גם השאיפה להיראות טוב בתקשורת לצד נכונות אמתית להידברות. "מוכנים לצמצם ולהתפשר על דברים ברפורמה וגם כדי להרגיע ולהיראות טוב בתקשורת. בהחלט יש גם שיקול כזה, להיראות גמישים ונכונים ללכת לקראת הצד השני".
"הכדור להערכתי נמצא יותר בשטח של האופוזיציה מאשר בשטח של הקואליציה. כאשר לפיד דורש עצירת חקיקה לשישים יום, מה שהוא נצח במונחים ישראליים כי יש פגרה וכו', היעד הוא לדחות, בעוד כאשר דובר על עיכוב של שבוע הוא אמר 'ניצחנו' וקרא להמשיך במאבק ברחובות. לכן ברור שזה לא תורם".
במציאות שכזו, אומר רימון, זהו המקום של נתניהו להודיע על הקפאת תהליכים במשך כשבועיים, מה שיפעיל לחץ גם על האופוזיציה להתכנס להסכמות, "זה יעשה טוב לנתניהו ולקואליציה גם במהות וגם בנראות".