נתן שרנסקי, מגדולי הלוחמים נגד השלטון הקומוניסטי בברית המועצות, קורא לתומכי ומתנגדי הרפורמה במערכת המשפט להיכנס באופן מיידי להליך הידברות ופשרוה.
בראיון "לישראל היום" אמר שרנסקי כי יש להכניס תיקונים בהצעות החוק כפי שהוצגו אבל שלל את האיומים לפיהם מדובר ב"קץ הדמוקרטיה".
"כשאני שומע צד אחד, זה גורם לי מייד להסכים עם הצד השני. כשאני שומע את רוטמן ולוין, מייד אני מבין שלמפגינים יש סיבה להתנגד; כשאני מקשיב למנהיגי המפגינים, מייד אני חוזר להסכים עם לוין ורוטמן. זה כך, כי לכל אחד יש נימוקים רציניים שצריך להתייחס אליהם, אבל כל צד מסרב בתוקף להיכנס לחדר ולדון עם הצד השני", טוען שרנסקי.
הוא מתנגד גם לפסקת ההתגברות כפי שהיא. "הנוסח כרגע גורם לכך שהפרלמנט יכול להגיד 'לא' על כל החלטה של בית המשפט. זה לא עובד כך. בדמוקרטיות מערביות השמירה על זכויות הפרט היא בידי בית המשפט. האמירה של הממשלה שהיא זו שתשמור על זכויות האדם - לא נכונה", הוא מבהיר. "לא יכול להיות שהכנסת תגבר על בית המשפט במה שנוגע לזכויות אדם".
לדעתו, גם הויכוח פתיר. "צד אחד לא צודק בכך שהכריז שלא ימתין אפילו דקה. זה אומר שרוצים לכופף את הצד השני, אבל גם הצד השני שאומר 'אלה התנאים שלנו' פועל בשטח כאילו לא היו בחירות".
שרנסקי מזהיר כי אף שתהליך החקיקה נמצא בראשיתו "יש נזק רציני מבחינת המעמד הבינלאומי של ישראל".
"שמעתי אתמול את לוין, ובימים האחרונים אני ממש לא אוהב את הגישה הקיצונית שאותה הוא נוקט. מצד שני, כאשר אמר 'אני מוכן לשבת הלילה עם גנץ ולפיד' הם השיבו שאינם מסכימים".
שרנסקי מציע מגוון של אפשרויות כיצד לפלס דרך לפשרה. למשל, הסכמה של הממשלה לדחות את ההצבעה על פסקת ההתגברות, בתמורה להסכמה של גנץ ולפיד לא לאפשר לשופטים וטו על בחירת השופטים והימנעות בקריאה ראשונה.
"יש עוד הרבה רעיונות. גם נכונות של גנץ להיכנס לקואליציה תמורת מיתון הרפורמה, היא רעיון טוב. שומעים הרבה צעקות, אבל בפועל יש הסכמה על נושאים רבים. גם בפורום קהלת אמרו לי שהם מוכנים לשינויים. ברגע שיתחיל משא ומתן יקטנו הפערים. הבעיה היא שכל צד עושה דה־לגיטימציה לטיעונים של השני".