איתמר נצר עמד בשבוע שעבר על רחבת המסדרים בבה"ד 1 וקיבל את דרגות הקצין אחרי קורס ארוך, אך הדרך לשם התחילה כבר בקיץ 2014, בו נחטף ונרצח שכנו וחברו גיל-עד שער הי"ד.
נצר, בן 22 מהיישוב טלמן שבבנימין, היה בן 14 בלבד כששכנו גיל-עד בן ה-16 נחטף ונרצח במסגרת "רצח שלושת הנערים"; איל יפרח, נפתלי פרנקל וגיל-עד שער.
"אחד הגורמים המרכזים ליציאה שלי לקורס ולהבנה של החשיבות של תפקיד זה, הייתה כחלק מילדותי בישוב טלמון אשר מתוך היותו חלק ממפעל ההתישבות ביהודה ושומרון חווה אתגרים וקשיים רבים אשר לוו במחיר דמים כבד מנשוא", אמר נצר בשיחה עם ערוץ 7.
נצר למד בישיבה התיכונית בדימונה ולאחר שסיים כיתה י"ב המשיך ללמוד בישיבה הגבוהה "בני דוד" ביישוב עלי. לאחר כשנתיים וחצי הוא התגייס לשרת בחטיבת הצנחנים בגדוד 202, סיים מסלול, קורס מ"כים, ביצע תפיד פיקודי ואז קיבל את ההחלטה לצאת לקורס קצינים.
ההחלטה לצאת לקצונה ניטעה בו כבר כנער שהכיר מקרוב את הטרור. "כילדים כל פיגוע מרגיש קרוב כל אירוע ביטחוני מחדד את ההבנה שהחיים בארצנו הם לא במתנה", אמר. "אנו נלחמים, זו אומנם מלחמה שקטה באופן יחסי, אך היא גובה מחיר. אבל במקרה של חטיפתו של גיל-עד, התחושה הייתה שהפעם זה באמת פוגש אותך מחוץ לבית שלך".
את היום בו נודע ששלושת הנערים נחטפו הוא לא יכול לשכוח. "זכור לי ביותר יום שישי אחד שחזרתי מבית הספר והורי בדיוק יצאו לתפילה יישובית שאורגנה בחטף מאחר וגיל-עד ייצא לביתו בלילה ועדיין לא שב", סיפר. "כילד, ירד לי אסימון מאוד חזק וכואב, החיים שלנו לא מובנים מאליהם, אנו במלחמה. האובדן של גיל-עד גרם לי להבין זאת".
"מתוך כך, ההבנה כי בידנו הדבר", ציין. "המקום שלנו כיום אשר מאפשר לכל אחד לבוא ולהיות חלק בשמירה על הביטחון המלא של אזרחי המדינה. ודווקא מתוך יכולתנו, אנו נדרשים לשרת את העם להיות החייץ בין אויבינו לאזרחי המדינה. זו זכות אדירה להיות בגילנו ולתת למען מי שנלחם בעברו ומי שילחם בהמשך. עכשיו זה תורנו".
גם כשעמד על רחבת המסדרים וקיבל את הדרגות אליהם ייחל, נצר לא שכח את גיל-עד הי"ד. "לקבל את הדרגות האלה זה מעמד שאני לא לוקח כמובן מאליו", אמר. "אני גדלתי עם הזיכרון של איך חיי היישוב נראו לפני חטיפתו של גיל-עד, והמחשבה על לעמוד על רחבת המסדרים ולקבל את הדרגה עליה חלמתי זו מחשבה מרגשת מאוד".
לסיום, נצר ממליץ לכל מלש"ב וחייל שמתלבט אם לצאת לקורס קצינים, לצאת לקורס קצינים. "הקורס מאתגר ומלא חוויות שמפתחות את הפרט ליכולת שליטה אישיות גבוהות יותר, חוסן אישי ותפיסה רחבה של המרחב והחברה הישראלית", אמר. "כל אחד נדרש בזמנו לתת. התרומה היא הדבר הטוב ביותר שאדם יכול לעשות למען העם והמדינה ובכך הוא מתחבר לעם ומגלה על אישיותו דברים נפלאים ומרגשים. זו הזדמנות שמי שמפספס לא יוכל להחזיר".