בפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית השיקו קורס רשמי תחת הכותרת "מהות הדמוקרטיה: מבוא להבנת המשבר החוקתי העכשווי".
סטודנטים שיבחרו ללמוד בקורס יהנה מ-2 נקודות זכות, והציון בו יורכב מהשתתפות בשיעורים, משימת כתיבה וכן מכתיבת פוסטים בקבוצת הקורס.
בתיאור הקורס נכתב: "הסערה הציבורית השוטפת את הארץ בימים אלה העלתה לראש סדר היום הציבורי שאלות יסוד הנוגעות למשטר דמוקרטי ולדמוקרטיה בישראל. בתגובה לכך קורס זה מציע הזדמנות ייחודית בה נלמד ונלבן ביחד את השאלות והוויכוחים העומדים במרכז הדיון הציבורי. הלימוד בקורס יהיה מבוסס על ידע רב-תחומי, והדיון בו יכוון להצגת מגוון דעות במסגרת דיון חופשי ומכבד בנושאים אקטואליים אלה".
"הקורס ייפתח במפגש ישיר עם הסערה סביב הרפורמות המוצעות למערכת המשפט והשלכותיהן על ישראל כמדינה דמוקרטית", נאמר. "בחלקו הראשון של הקורס נערוך היכרות עם עקרונות של משטר דמוקרטי, עם ההיסטוריה של הדמוקרטיה בעולם ובישראל, ועם רכיבי הרפורמה המשפטית המקודמת בימים אלה. בחלק השני של הקורס נעסוק בליבון ובירור משותף של מספר סוגיות הנוגעות לאתגרים העכשוויים בדמוקרטיה בישראל".
לדברי ד"ר לימור יהודה, האחראית על הקורס, מטרות הקורס היא "לספק ידע רב-תחומי על ערכי הדמוקרטיה והמשטר הדמוקרטי בכלל ועל הדמוקרטיה בישראל בפרט; לפתח יכולת להערכה ביקורתית של טענות ועמדות המושמעות בנושא, ולטפח את היכולת להתדיין ואף לחקור יחד נושאים טעונים אלה בקבוצה מגוונת של א.נשים המגיעים מתפיסות עולם שונות".
בין נושאי הקורס שבהם יעסקו הסטודנטים ניתן למצוא בין השאר את הנושאים הבאים: "דמוקרטיה. סוף", יפה הייתם בהתנתקות?!", "משרתם נאמנותם: למי נאמנים נבחרי הציבור ועובדי הציבור?", "מדינת ישראל נ' בנימין נתניהו", "השלכות הפגיעה במערכת המשפט על זכויות פרט וזכויות מיעוטים", ועוד.