מפקד חיל האוויר אלוף תומר בר החליט להדיח את אלוף משנה במיל' ג', אחד הטייסים שהוביל את 'מחאת הטייסים' נגד הרפורמה המשפטית. ההדחה אושרה בידי הרמטכ"ל הרצי הלוי.
מפקד חיל האוויר, אלוף תומר בר, אמר כי אל"מ במיל' ג׳ ''יצר חוסר אמון, לא היה גלוי איתי; כששאלתי אותו - הוא לא פרס בפניי מה הוא עושה, ולקח לעצמו סמכויות שלא נתתי לו. הוא תיאם וסנכרן אי התייצבות של אנשים בטייסת, וזה פסול. ההחלטה להשעותו - אישית שלי. אי אפשר לקטוע את שרשרת הפיקוד".
מצה"ל נמסר כי אמש קיים מפקד חיל האוויר שיח פיקודי עם ג׳. "השיח עסק בהמשך שירות המילואים של אל"ם (מיל׳) ג' לאור התנהלותו סביב אירועי השעה. בסיום השיחה הודיע מפקד חיל האוויר לקצין כי לאור התנהלותו, לא יוכל להמשיך במילואים עד הודעה חדשה, מאחר שפעל בניגוד להנחיותיו של מפקד החיל, באופן שלא הולם את דרגתו ומעמדו של הקצין.
''הקצין יהיה רשאי להביא את טענותיו בפני הרמטכ"ל, טרם קבלת החלטה סופית בעניין המשך שירותו. צה"ל מוקיר את משרתיו במילואים, מכבד את זכותם כאזרחים לפעול על פי צו מצפונם, לצד הותרתו מחוץ לכל מחלוקת ציבורית, לשם שמירה על כשירותו של צה"ל ואמון הציבור בו", נמסר.
הרמטכ"ל הלוי נפגש אמש (ד') עם עשרות מפקדים במילואים מיחידות היבשה, המודיעין, האוויר והים, על רקע מכתבי הסרבנות והאיומים של אנשי מילואים להיעדר מיחידותיהם במחאה אם רפורמת המשפט תעבור.
במפגש השתתפו גם ראש אכ"א אלוף יניב עשור, מפקד זרוע היבשה אלוף תמיר ידעי, קצין המילואים הראשי, מפקדי אוגדות וחטיבות מילואים ומפקדים נוספים מצה"ל.
לאחר שיח פתוח ומכבד, שאיפשר את הבעת הדעות השונות, אמר הרמטכ"ל לאנשי המילואים: "יש סדקים שיכולים להיווצר שלא נוכל לתקן אותם אחר כך. סרבנות היא 'קו אדום', היא לא צריכה להיות בפרוטוקול הצבאי.
''לא נכון לדבר סרבנות, לא נכון לעשות סרבנות, כי אנחנו נושאים במשימה, שהעשייה שלה בהצטיינות, מאפשרת את החיים ומאפשרת את קיום המחלוקת הזו, שצריך להגן עליה מסביב כדי שתוכל להתקיים בצורה מכובדת. המשותף לכל מי שפה בחדר זה אהבת המדינה, אהבת צה"ל, הנכונות להסתכן עבור דברים חשובים. אנשי המילואים הם חלק בלתי נפרד מצה"ל, כולם בכל המשימות''.
צילום: דובר צה"ל
עוד אמר הלוי: ''אני מתנגד לאמירות הלא ראויות כלפי אנשי מילואים וכלפי המשרתים. אמירה 'בוגדים' לא צריכה להיאמר, אין כאן כאלה''.
הרמטכ''ל הדגיש בפני המפקדים: ''אני אחראי לכך שהמשימות שצה"ל מבצע הולמות את ערכי צה"ל ומבוצעות באופן חוקי וממלכתי. אני יודע שאני אומר מילים שיש להן משמעות רבה מאוד, אני יודע שאני לוקח אחריות גדולה מאוד ואיתי כל המפקדים שנמצאים כאן ואלה שלא כאן בחדר, ואני אומר לכם תסמכו על זה, תסמכו עלינו".
בתוך כך, יו"ר ועדת החוקה ח''כ שמחה רוטמן התבטא היום (חמישי) בכאן רשת ב' בנוגע לחקיקת הרפורמה המשפטית, ואמר כי ידע שההצעה תשונה עם התקדמות הליך החקיקה.
בריאיון לליאל קייזר ועמרי אסנהיים אמר כי "בכל הסקרים ששואלים אם להעביר את הרפורמה כמו שהיא בלי שינוי, או שאתם רוצים התערבות או שאתם מתנגדים לרפורמה – אני מצביע ב'. אני בעצמי לא חושב שצריך להעביר אותה ככתבה וכלשונה כפי שהצעתי בטיוטה".
"מה שעשיתי זה עשיתי הליך חקיקה מאוד פשוט וברור. לקחתי נוסחים שכבר הונחו בעבר על שולחן הכנסת. למשל פסילת חוק על ידי 15 שופטים פה אחד, כי זו הצעת חוק שעברה את הכנסת הקודמת והצביעו בעדה חברי האופוזיציה. אמרתי בוא נשים אותה על השולחן בתור התחלה. בוא נתחיל משם ולאט לאט נמתן", הוסיף רוטמן.
לדבריו, "הרי הרפורמה לא נכנסה ויצאה באותו דרך לוועדה, היא עוברת שינויים כל הזמן. יש פה בעיה מאוד מאוד קשה בהליך שבדרך כלל הצעת חוק מתחילה בצורה אחת ויוצאת אחרת. אתה מעלה תזה האופוזציה מעלה אנטיתזה ובסופו של דבר נוצרת סינתזה. רק שלדבר הזה צריכים שני צדדים ומה שקורה כרגע זה שאנחנו מנהלים את זה במעמד צד אחד כי האופוזיציה לא מנהלת דיון ענייני".
רוטמן המשיך: "התמתנו כבר מהשלב הטיוטה לשלב הקריאה הראשונה בכל אחד מהנושאים של סדר היום ההצעות מותנו למה? כי כך עובדת עבודת חקיקה. אתה מתחיל עם רעיון בנוסח של הטיוטה או בנוסח של הצעות החוק הפרטית, ככה זה עובד בכל חוק. החידוש הגדול שזה נעשה במעמד צד אחד, בלי האופוזיציה".