בעשורים האחרונים, צעירים (ומבוגרים) שרצו לפתח קריירה יציבה ובטוחה, הלכו באופן טבעי ללמוד מקצועות שיעזרו להם להשתלב בעבודה בהייטק. עם זאת, ב-2023, יש מי שמאמינים שהענף כבר לא כל כך יציב ומבטיח כמו שהאמנו בעבר.
בינואר האחרון, פורסם ב"כלכליסט" כי ב-2022, פוטרו לא פחות מ-7,000 עובדים בישראל וכ-100 אלף בארצות הברית. בכתבה אף הגדילו להעריך כי מדובר "רק בפרומו" וכי 2023 תהיה קשה וכואבת הרבה יותר לעובדים בתעשייה הטכנולוגית.
מנתונים שפורסמו באתר "לסטארטאפ", אפשר ללמוד גם על התחומים שסבלו הכי הרבה מגלי הפיטורים. על פי נתונים אלו, כ-22 אחוזים מהמפוטרים בישראל השתייכו לתחום "התוכנה הארגונית והענן", כאשר מפוטרים נוספים עבדו בתחום הסייבר (17 אחוזים), קמעונאות ומסחר אלקטרוני (12 אחוזים), תוכן ופינטק (9 אחוזים כל אחד), פרסום ושיווק דיגיטלי, רובוטיקה (7 אחוזים כל אחד), תחבורה, ביוטק (6 אחוזים כל אחד), משאבי אנוש (3 אחוזים) וגיימינג (2 אחוזים).
באתר הזה אף הגדילו ליצור את מה שהם מכנים 'חמ"ל פיטורים', אשר מרכז נתונים עדכניים על צעדי ההתייעלות של החברות השונות במשק. בחמ"ל ניתן למצוא חברות מוכרות שכבר ביצעו פיטורים נרחבים, לרבות HP, Wix, Synamedia, Fireblocks, Cyren ואחרות.
עוד עולה מהנתונים כי ישנן חברות כמו BitSight ו-Informatica אשר החליטו לסגור את מרכזי המחקר והפיתוח שלהן בישראל, כמו גם חברות שהפסיקו לחלוטין את פעילותן, כמו Brodmann17 ו-Sayollo.
הפיטורים בארצות הברית: מבט לעתיד של ישראל?
כאמור, 2022 הייתה שנה קודרת במיוחד לענף ההייטק בכל העולם ובייחוד בארצות הברית, שם כפי שציינו, פוטרו בשנה החולפת יותר מ-100 אלף עובדים, כאשר המגמה הזאת נמשכת במלוא העוצמה גם השנה. מתחילת השנה הנוכחית דווח על גלי פיטורים נרחבים בחברות אמריקאיות, כאשר בראש הרשימה הלא מכובדת נמצאות גם חברות מוכרות כמו טוויטר ו-Palantir, כמו גם Electronic Arts, Sonder, Yellow.ai ו-Waymo.
רבים מאמינים כי המצב הקודר של הענף בארצות הברית יכול להעיד רבות על מה שצפוי במדינות אחרות בעולם ומטבע הדברים גם אצלנו בישראל. בנוסף, לתחזיות הקודרות בשוק המקומי מצטרפים מטבע הדברים גם אירועים אחרים שעלולים להשפיע לרעה, כמו חוסר היציבות הפוליטית ו"מחאת ההייטקיסטים" סביב הרפורמה המשפטית.
עדיין יש גיוסים!
עם זאת, גם מעבר לים וגם בישראל נשמעים גם לא מעט קולות אופטימיים שכדאי להקשיב להם. לדוגמה, בארצות הברית פורסם באחרונה ברשת CNBC כי על אף גלי הפיטורים, ישנן חברות שעדיין מבצעות גיוסים נרחבים. בפרסום הזה נכתב בין היתר כי על אף שחברות ענק כמו גוגל, מטא, אמזון וטוויטר מפטרות אלפי עובדים, משרות ההייטק בשוק האמריקאי עדיין מהוות 8 מתוך 10 המשרות המבוקשות ביותר, כאשר משרות רבות מופיעות במקומות גבוהים ברשימה. בנוסף, מומחים מעריכים כי הביקוש לעובדים בזירה הטכנולוגית ימשיך להיות גבוה בשנים הקרובות ואף יגבר במידה משמעותית על ההיצע בחלק מהתחומים.
גם כאן בארץ, חשוב להכיר את הנתונים שיעזרו לשמור על אופטימיות בימים מורכבים אלו. ב- Expoint, פלטפורמה דיגיטלית המחברת בין מגייסים למחפשי עבודה בהייטק, ניתן לראות ביקוש גבוה ויציב לתפקידים שונים בתעשייה הטכנולוגית. נכון לתחילת מרץ 2023, ניתן לראות ביקש גבוה לתפקידים כמו מהנדסים בכירים (Senior Engineer), מהנדסי תוכנה (Software Engineer) מנהלי מוצר (Product Manager), מנהלים בכירים (Design Engineer) ומהנדסי מערכות משובצות (Embedded Engineer).
באתר מופיעות כיום עשרות משרות בכל אחד מהתפקידים האלו, כמו גם משרות רבות לגיוס מפתחי Full Stack Developer, מהנדסי Verification, מומחי Devops, מהנדסי אוטומציה ועוד. בנוסף, כשבוחנים את הנתונים ב-Expoint ניתן להתרשם כי ישנן חברות בישראל שכמות המשרות שלהן רק עלתה בחודשים האחרונים, כמו בחברות USBANK ו-Nova ישראל.
ואם נסכם במילותיו של ראש ממשלת בריטניה לשעבר ווינסטון צ'ר'ציל, "לעולם אל תיתן למשבר טוב להתבזבז". העת הנוכחית אכן מעוררת דאגה בענף ההייטק, אם כי חשוב להבין שככל שהעולם מתקדם, ההסתמכות שלנו על טכנולוגיה עולה ולכן קריירה בהייטק עדיין נחשבת הימור בטוח ומתגמל. למרות העליות, הירידות וחוסר הוודאות, אפשר להניח בזהירות שכאשר הגל הנוכחי של חוסר הוודאות יחלוף – הענף עדיין ימשיך להתפתח, לצמוח ולהוביל את הכלכלה הישראלית.