חתן פרס נובל לכלכלה הפרופסור ישראל אומן, הוא מהחתומים על 'מכתב הפרופסורים' שתומך ברפורמה המשפטית.
בראיון לאולפן ערוץ 7 הוא מסביר כי הרפורמה של שר המשפטים יריב נחוצה כבר מאז "ההפיכה המשפטית" שהוביל אהרן ברק בשנות התשעים. "בית המשפט עכשיו מחליט על כל מיני עניינים אידיאולוגים וערכיים, זה לא העסק של בית משפט. בית משפט צריך לשפוט ולא להיות מחוקק, הגיע הזמן להפוך את זה ולהחזיר את בית המשפט לעסוק במשפט איך שהוא צריך".
את האמירה שלפיה בית המשפט רואה עצמו כמחוקק אומן לא המציא, ולדבריו אהרון ברק בעצמו אמר לו את זה: "כשדניאל פרידמן התקבל לאקדמיה למדעים הוא נשא הרצאת בכורה שבה הוא טען שאחד התפקידים של בית המשפט הוא להיות מחוקק. אני מאוד התפלאתי על האמירה הזו, ואחרי ההרצאה ניגשתי לאהרון ברק ושאלתי אותו האם הוא מסכים עם זה. אז הוא אמר שבוודאי שהוא מסכים עם זה, זה נכון וזה צריך להיות ככה".
אהרון ברק גם הסביר לאומן את מקור התפיסה הזו כשטען ש"גם חז"ל היו גם שופטים וגם מחוקקים". על כך אומר אומן: "הוא השווה את עצמו לחז"ל, ואם מקבלים את ההשוואה הזו אז הוא צודק".
לדעתו של אומן, רוב הציבור תופס אחרת את תפקיד בית המשפט. "אני חושב שרובנו לא מקבלים את ההשוואה הזו, רובנו בעד הפרדת הרשויות. יש רשות מחוקקת, יש רשות מבצעת ויש רשות שופטת וצריכה להיות הפרדה ביניהן, וצריכים להיות איזונים ובלמים של כל רשות על הרשויות האחרות. הם צועקים 'דיקטטורה דיקטטורה', יש לנו דיקטטורה באמת, דיקטטורה של בית המשפט".
המכתב עליו חתום פרופסור אומן בא בעיקר כתגובה למכתב הכלכלנים שהזהירו מהשלכות הרפורמה. לאחרונה נוספה על מכתב זה אזהרה מצד בכירים במשרד האוצר, כי הרפורמה עלולה לגרום לנזק של כמאה מיליארד שקלים בשנה. אומן כחתן פרס נובל בכלכלה, שאותו קיבל על עבודתו בתחום תורת המשחקים, איננו מתרגש מאזהרות אלו. "כלכלה זה משהו מאוד מאוד רגיש. בכלכלה אנשים צריכים להשקיע, הם צריכים להביט אל העתיד. אז אם מישהו אומר שיהיה רע, עצם האימרה הזו- היא זו שגורמת שיהיה רע".
על הכלכלנים יש לאומן ביקורת חריפה: ''אני חושב שהם הכלכלנים, אנשים שצריכים להיות אחראים. זה מאוד בלתי אחראי להגיד שיהיה רע, מפני שלהגיד שיהיו הפסדים זה מה שגורם לכך שיהיו הפסדים. הכלכלנים שכל הזמן מדברים על מה שהרפורמה עשויה להביא, הם בעצמם מנבאים נבואה שעשויה להגשים את עצמה".
אותה האחריות עליה מדבר אומן צריכה להוביל שיח אחר: "כל הזמן מדברים על כל מיני תוצאות משוערות, דיקטטורה, חוסר דמוקרטיה ולא מדברים על הרפורמה עצמה. לא מדברים על תוכן הרפורמה, לא מדברים על מה טוב ומה רע ברפורמה. הרפורמה הזו נחוצה והלוואי והיו מדברים יותר על הרפורמה עצמה ולא על מה שהיא עשויה להביא".