שר ירושלים ומסורת ישראל מאיר פרוש השיב בשם הממשלה להצעת אי אמון שהגישו באופוזיציה והתייחס לסערה סביב הרפורמה לתיקון מערכת המשפט.
"זה ברור שקשה מאוד להפסיד בבחירות, ודאי שההפסד הוא כל כך צורב. קרה מה שאף אחד מהשמאל או המרכז לא חשב שיקרה, ונתניהו ניצח בבחירות עם קואליציה יציבה של 64 חברי כנסת. זה מאוד קשה, אני כבר גם הייתי במצבים כאלה".
"צריך לדעת להפסיד ומותר גם להביע את הכאב על כך, מותר גם להביע את העמדה הנגדית למה שהממשלה החדשה מציגה. אבל אנחנו מבינים ויודעים שמה שנעשה עכשיו זה מתוך הניסיון להציג את הממשלה שהיא זאת שמטפלת בנושא של הרפורמה המשפטית, כאסון למדינת ישראל, זה חורבן הבית, ולכן אתם מפגינים. ההפגנות הן מכיוון שמדובר בציבור שמתנגד למה שהממשלה הנוכחית מייצגת, ועל רקע הדיונים על רפורמה משפטית יש מי שיודע לארגן את המחאות וההפגנות, וכל האופוזיציה נגד".
השר השיב לטענת ח"כ שרן השכל שהציגה את הצעת אי האמון בשם סיעת המחנה הממלכתי, כי מתנגדי הרפורמה המשפטית בכו על קידום הליכי החקיקה: "אני לא ראיתי את האנשים בוכים, גם לא ראיתי את האנשים שירדו לנתיבי איילון וסגרו אותו. אבל מהדיווחים שאני שמעתי – לא שמעתי על אנשים שבוכים. אני דווקא שמעתי על אנשים שמחים; שהם הצליחו לחסום את נתיבי איילון, שהצליחו לשרוף גלגלים, שהצליחו לעשות מדורות, שהצליחו לשבש את התנועה ברחבי הארץ. שמעתי שהצליחו, שמחו – לא בכו; שמחו על כך שיכלו לפרוץ את הגדרות ברחוב עזה. זה מה שאני שמעתי, שזאת השמחה, אף אחד לא בכה על הדבר הזה".
"זה לא נכון שאנחנו כאילו רוצים להיות מעל החוק. מותר להביע דעה שמה שמתרחש היום בכל מה שקשור לנושא השפיטה הוא לא דבר מקובל, בוודאי שלא מקובל במדינה דמוקרטית. אני לא בא ואומר שאנחנו נאבקים ומתגייסים למאבק, שאנחנו רוצים לשנות את סדרי הכוחות בקרב שופטי בית המשפט העליון".
"כל אחד מבין ויודע שאף יהודי חרדי לא יגיע לעולם להיות שופט בית משפט עליון, לא בגלל שלא ירצו לבחור בו, אלא בגלל שהוא לא ירצה להיבחר. אני לא חושב שזאת השאיפה של יהודי חרדי – להיות שופט בבית המשפט העליון ואולי גם לשפוט שלא לפי ההלכה. אז אנחנו לא מאלה שמובילים את המאבק הזה. אבל אנחנו יכולים להבין את אותו חלק בעם שטוען שלא ייתכן שסדר ההתנהלות בבתי המשפט מתנהל כמו שהוא מתנהל היום".
לדברי השר, "מדוע אי אפשר לשנות דברים מסוימים בכל מה שקשור לבחירת שופטים או האם אפשר לפסול חוקים, האם בית משפט הוא מעל הכול. אנחנו רוצים להיות מעל החוק? השופטים רוצים להיות מעל החוק. שופטים יודעים שהכנסת כאן מחליטה על חוק ובוחרת ויש לה רוב, ויש שופטים שהם מעל החוק. אז אני מבין ששופט יכול לעשות מה שהוא רוצה".
"מותר לבקר את ההתנהלות הזאת, מותר לבוא ולומר שלא כל דבר ששופט רוצה לעשות או לא כל דבר שבית משפט עליון רוצה לעשות הוא יכול לעשות, כי הם לא מעל החוק. הם רוצים להיות מעל החוק. אנחנו רוצים להיות מעל החוק? מה זה ההתנהלות הזאת? איפה נשמע – שמצד חלק מהעם שופטים שיודעים שרוב הציבור לא רוצה אותם, והם נאחזים בקרנות המזבח: אל תגעו בנו, אל תגידו לנו דעות, אנחנו רוצים לשלוט. יש ציבור גדול שלא רוצה אתכם. איך מרגיש חבר כנסת כשהוא יודע שרוב העם לא רוצה אותו? איך הרגיש בנט פה במליאה כשהוא הבין שרוב המליאה לא רוצה אותו? לא היה לו נעים להיכנס לפה. השופטים יודעים שיש חלק גדול בעם שלא רוצה אותם והם נאחזים - אל תפטרו אותנו, אל תעשו דברים שונים – אנחנו לא רוצים את זה. אנחנו רוצים להיות מעל החוק? השופטים רוצים להיות מעל החוק, ואנחנו מבקשים לעשות קצת סדר בדבר הזה".
בסיום דבריו הגיב לביקורת על הכוונה לבטל את מס הקנייה על השתייה המתוקה: "אנחנו לא נכנסים לשאלה הזאת אם זה בריא או לא בריא. מי שעשה את זה – ואנחנו יודעים שהוא היה שר האוצר בקדנציה שלכם – עשה את זה – ככה אנחנו יודעים, שהוא עשה את זה כדי לפגוע באותה אוכלוסייה שיש בה שימוש רב בכלים מפלסטיק, בשתייה מתוקה".
"הזכרת גם שאריה דרעי אמר, לא אני, אני בעד זה שימתנו את ההורדה הזאת. אבל אנחנו, יש לנו עניין למחוק את כל מה שליברמן עשה – והוא עשה – כדי לפגוע בציבור החרדי. אם אנחנו יכולים לעשות את זה, גם במחיר של דבר שאולי לא מובן, אבל ודאי שאנחנו לא יכולים להסכים לכך שזה מה שישלוט כאן. אז אם אביגדור ליברמן עשה את הדברים האלה כדי לפגוע בציבור החרדי אנחנו נעשה הכול כדי לשרש כל דבר רע שהוא עשה נגדנו. זאת הסיבה שאנחנו עושים את זה".