אילוסטרציה
אילוסטרציהiStock

שותים קפה? אתם כנראה צועדים יותר, אך ישנים פחות מאשר אלו שנמנעים מקפה.

מחקר חדש מצא כי אנשים השותים קפה נהנים מתנועה מוגברת במהלך היום וצועדים יותר, אך במקביל שעות השינה שלהם פחותות והם נמצאים בסיכון לדפיקות לב מואצות ושינויים בדופק.

הנתונים נוגעים לכל מי ששותה לפחות כוס קפה אחת ביום. במסגרת המחקר גייסו החוקרים 100 בני אדם מבוגרים וביקשו מהם לשתות כמה כוסות קפה שירצו במשך יומיים, כאשר לאחר מכן הם התבקשו לעשות הפסקה משתיית קפה למשך יומיים.

הניסוי נמשך שבועיים, ובמהלכו עקבו החוקרים אחר הנתונים של הנבדקים, שכללו את מספר הצעדים שביצעו בכל יום, שעות שינה, דופק וקצב הלב, ועוד.

בסופו של המחקר טענו החוקרים כי במהלך היומיים של שתיית הקפה רשמו הנבדקים 1058 צעדים יותר מדי יום לעומת הימים בהם לא שתו קפה, אך יחד עם זאת הם ישנו 36 דקות פחות בממוצע מאשר בימים בהם לא שתו קפה. החוקרים גם טענו כי במהלך שתיית הקפה נמצאו הוכחות להתגברות התכווצויות חדרים מוקדמות, שעלולות לגרום לבעיות לב כמו אי ספיקת לב או להיחלשות של הלב.

ד"ר גרגורי מרקוס, קרדיולוג ופרופסור לרפואה באוניברסיטת קליפורניה, סן פרנסיסקו, אחד ממובילי המחקר, אמר כי "התמונה הגדולה מראה כי אין רק תוצאה אחת ברורה הקשורה לבריאות של צרכני הקפה. המציאות מורכבת יותר מכך. הרוב הגדול של המחקר היה תצפיתני, כלומר פשוט הסתכלנו וראינו מה קורה לאנשים ששותים ולא שותים קפה".

על הנתונים הנוגעים לשינויים בפעילות הלב, אמר ד"ר מרקוס כי "אנשים עם יותר התכווצויות פרוזדוריות מוקדמות נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח הפרעה קלינית משמעותית בקצב הלב הנקראת פרפור פרוזדורים".