תנועה בתנועה. המסע בבקעה
תנועה בתנועה. המסע בבקעהצילום: תנועת אריאל

תנועת אריאל מקיימת היום בבקעת הירדן את מסע הפסח. על ההחלטה לבחור דווקא באזור זה שוחחנו עם מזכ"ל התנועה, דביר עמיאור, הרואה במסע אותו מקיימים כ-3000 חניכי התנועה אמירה פשוטה הקוראת לממשלת ישראל להחיל ריבונות ישראלית על בקעת הירדן ועל הארץ כולה.

"יש כעת הזדמנות היסטורית לריבונות בבקעת הירדן שנמצאת בקונצנזוס. יש ממשלת ימין והציפייה שלנו היא שהממשלה תפעל להחיל את הריבונות במקום הזה. זו הזדמנות לחבר את החניכים לחבל ארץ יפהפה שבתקופה הזו הוא פורח ירוק ויפה אחרי הגשמים ומזג האוויר מדהים", אומר עמיאור ומזכיר כי אנו נמצאים כ- 3300 שנה אחרי שיהושע בן נון ובני ישראל נכנסו בי' בניסן לארץ ישראל דרך בקעת הירדן, וברוח זו "נושא הריבונות ביהודה ושומרון אנחנו מצפים שיתחיל מכאן".

ומי שיטען שמדובר בפוליטיזציה של תנועת נוער שאולי לא זה תפקידה, משיב דביר עמיאור ומזכיר את העקרונות המהותיים של התנועה: "אם מישהו רוצה להגיד ששלמות ארץ ישראל היא פוליטיקה, אז תנועת אריאל היא פוליטית, כי היא מאמינה בשלושת השלמויות של ארץ עם ותורה. אנחנו פועלים לאורך כל השנה לחיזוק הזהות היהודית של מדינת ישראל. אתמול מאות מבוגרי התנועה וחניכיה השתתפו בהפגנת הימין שעסקה בסוגיה הזו, ועכשיו אנחנו מגיעים לחיזוק הריבונות הישראלית בבקעת הירדן וביהודה ושומרון. זה אחד הערכים הבסיסיים במצע בחזון וביעדים החינוכיים שלאורם אנחנו פועלים".

עמיאור מציין כי לא הייתה בעייתיות כלשהי לקבל אישור לקיומו של המסע באזור זה. "האזור מאוד מתוייר ומטוייל. עוברים לידינו כעת קורס מ"פים בטיול שהם עושים כאן. אין בעיות ביטחוניות, ולכן אין בעיה להוציא אישורים. הרבה מאוד קבוצות מטיילות כאן", הוא אומר ומוסיף: "חשוב לציין לטובה את מחלקת הביטחון של מועצת בקעת הירדן ואת הקב"טית וגורמי המועצה שעשו מאמצים גדולים כדי לתת לנו מעטפת ביטחונית בתיאום עם הצבא שתיגבר כוחות".

האם היו הורים שחששו? "בכל מסע יש הורים שיותר חוששים. לפעמים הורים שואלים מי המבוגר האחראי ולא תמיד סומכים על החבר'ה הצעירים בתנועת נוער. יש את הקולות האלה שחוששים מעט מהמציאות הביטחונית, אבל השתדלנו להרגיע את כולם והמסע הזה גדול יותר מהמסעות הקודמים מבחינת המספרים".

במהלך המסע תקיים התנועה עצרת מיוחדת יחד עם תנועת הריבונות. לקראת האירוע פנתה הנהלת תנועת אריאל לחברי כנסת משלל מפלגות והזמינה אותם להשתתף באירוע, בעיקר לנוכח הקונצנזוס הלאומי הקיים סביב בקעת הירדן. לפי שעה ספק אם ההזמנה עשתה את שלה. חברי הכנסת ככל הנראה יישארו בעיסוקיהם הפוליטיים.

"המציאות הפוליטית הצמידה את הח"כים למשכן הכנסת", אומר עמיאור. "הרבה ח"כים ושרים הביעו רצון להשתתף ואנחנו עדיין מקווים שיתאפשר להם להגיע". עם זאת הוא מציין כי היו מפלגות שאף לא טרחו להשיב להזמנה, על אף ההיסטוריה הפוליטית שלהן כתומכות בריבונות ישראל על הבקעה. "מפלגות כמו העבודה וכחול לבן, שהיסטורית התבטאו בנושא הזה, כמו דבריו של רבין שדיבר על הבקעה כגבולה המזרחי של ישראל וכמו דברי בני גנץ על כך שהבקעה תישאר תמיד בידי ישראל, לא הגיבו למכתבים שלנו, אבל הם עדיין יכולים להתחרט. נשמח מאוד אם הם יגיעו".