עורכת הדין ניצנה דרשן לייטנר, יו"ר 'שורת הדין', סבורה כי ניתן להגיע להסכמות בסוגיית החקיקה לתיקון מערכת המשפט, אם רק יוחלט לוותר על סעיף השינויים בוועדה לבחירת שופטים.
כבר בפתח דבריה מציינת דרשן לייטנר כי בידי האופוזיציה כוח רב ביכולתה להתנגד לכל הצעה ולמעשה להפוך בכך את השיחות לשיחות סרק. עם זאת, היא אומרת, יכולה הקואליציה למקד את השיחות בהישגים המעשיים שלכאורה מוסכמים על שני הצדדים. זאת במידה ו"הקואליציה תוותר על הסעיף שהוא בנפשה והוא הראשון שהיא מנסה להעביר, סעיף שכולם רואים בו סדין אדום של פוליטיזציה של מערכת המשפט, הסעיף של שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, היא תוכל להתמקד בדברים האחרים שהם באמת נושאי הרפורמה".
"הרי הרפורמה באה לתקן עוולות שבאות לידי ביטוי בסימפטומים של הרפורמה, שינוי האופן שבו בית המשפט מבטל חוקים, אנחנו לא רוצים ביטול חוקים בהנפת יד של שלושה שופטים שהנשיאה תחליט. אנחנו רוצים שאם תהיה סמכות זה יהיה בצורה מוסדת בהרכב של 15 שופטים וברוב גדול. אנחנו לא רוצים שבית המשפט יבטל כל פעולה שלטונית בגלל היעדר סבירות, זה לא נורמאלי כך שצריך לצמצם את עילת סבירות. גם בנושא היועמ"שים ניתן להגיע להסכמה. כל הדברים הללו הם סימפטומים של הבעיה והם ניתנים להגעה להסכמה".
"כשבבית הנשיא אומרים שמסכימים ל-80 אחוז אלו הדברים האלה. כולם מסכימים שבית המשפט לא יכול לבטל חוקים כאוות נפשו, כולם מסכימים שעילת הסבירות היא עילה שצריכה להיעלם מהעולם, כולם מסכימים שיועמ"ש צריך לאפשר למשרד לפעול ולא לסכל כל דבר ופעולה. ההתעקשות על מינוי השופטים היא התעקשות שתייתר את עצמה אם מגבילים את השופטים הקיימים ואת אלה שיתמנו אחר כך בדברים הללו. כי אז לא יהיה כל כך קריטי מי יושב בדין אם אין לו אפשרות לבטל חוקים ופעולות ממשלתיות", דברי דרשן לייטנר.
לדבריה ידי בית המשפט תהיינה כבולות במידה והסעיפים המוסכמים על הצדדים יתקבלו, והדבר לא יותיר כוח בלתי מוגבל בידי השופטים גם אם הם השופטים השמאלנים ביותר, מה שלא יהיה בשל ההצעה לאיזון ושיייון בין קואליציה לאופוזיציה בוועדה לבחירת שופטים.
"מה שצורם והביא את הקואליציה לחוקק רפורמה הוא החירות שנטלו לעצמם השופטים לעשות כרצונם. כשמגבילים את הכוח הזה אז לכל היותר יהיו צעקנים אבל בפועל הם לא יוכלו לעשות דבר. אם הם לא יוכלו להתערב במינויים פוליטיים בתואנת חוסר סבירות, לא ישנה אופיים. כך יהיה גם אם הם לא יוכלו לבטל חוק של הכנסת אלא בהרכב מלא. כדי שלא נפספס את הכדור היחידי שהיה בקנה של האקדח הזה, בואו נקדם את הדבר שכולם מסכימים עליו".
לשאלה אם אכן מדובר בדיון ענייני, כזה שאם יוצע לו פתרון אמיתי יהיה די בכך, או שמא הדיון כבר מזמן אינו ענייני וכל פתרון מסוג זה שהיא מדברת עליו לא ירגיע את הרוחות, היא משיבה ואומרת כי אכן "הכדור במגרש של האופוזיציה והוא יישאר שם. הוא לא יחזור לקואליציה. האופוזיציה תוכל לסרב לכל הצעה". לזאת היא מוסיפה ומציינת כי ההסכמה צפויה לכלול סעיף לפיו בקדנציה הנוכחית לא יעלו עוד דרישות ותביעות לשינוי מערכת המשפט, וכל ניסיון שכזה יוכל להיות אך ורק החל מהקדנציה הבאה ואילך.
סרבנות עקבית של האופוזיציה תוכל להיות, אך מנגד לא ניתן יהיה לטעון לפוליטיזציה שמבצעת הקואליציה במערכת המשפט, ותהיה הבנה ציבורית שמדובר ברצון לתיקון הסעיפים האלמנטאריים הבסיסיים בכל מערכת משפט. לדבריה מאחר ועם כל הסימפטיה וההבנה לרצון למנות שופטים על ידי פוליטיקאים כפי שקורה במדינות אחרות, הדבר חסר סיכוי בשיח בין הצדדים, ומשום כך נכון להתמקד במהות ואת הבעיות המהותיות לתקן.