באולפן ערוץ 7 מתארחת עדי אלכסנדר, מנהלת ומייסדת קהילת ההיפראמזיס בישראל, ומספרת על התמודדותן של נשים הסובלות מהתופעה שגורמת להפרעות אכילה והקאות בתקופת ההריון עד כדי סיכון העובר וסיכון חייהן שלהן.
אלכסנדר מציינת כי בניגוד למה שחשבו בעבר, הגורם למחלה הוא ייצור מוגבר של הורמון שקיים בשיליה והוא שמשפיע על מרכז תפקוד התיאבון וההקאה במוח, ובכך הוא גורם לאישה להיות לא מסוגלת לאכול ולשתות וממילא גם לא לתפקד ובמקרים חמורים יותר הדבר מגיע עד לכדי אבדן ההיריון.
בדבריה היא מסבירה כי מדובר בתופעה שנראית בתחילתה כתופעה רגילה של הקאות המתלוות לראשית הריון, אך מתברר שהתופעה אינה עוזבת את האישה גם בהמשך, ולמרות תרופות שהן מקבלות מהרופא. בהמשך הן מבינות שגם אם הייתה להן היערכות להקאות בראשית היריון, חמישים הקאות ביום וצורך בעירוי הן חריגה מכל פרופורציה.
המציאות שבה ההיריון נראה תקין נותן לא פעם לאישה עצמה תחושה שהיא מגזימה בתיאור חוויית הקושי שלה בחודשי ההיריון, אך מחסור באלמנטים שונים שנגרם מכך יוצר קריסה פנימית של מערכות לצד אישפוזים חוזרים ונשנים שאינם מאפשרים טיפול נורמטיבי בבית ובמשפחה. "הכול נופל על בן הזוג שצריך גם לפרנס, גם לטפל בילדים הגדולים יותר וגם לטפל בה".
אלכסנדר מרחיבה בדבר האפשרויות לאישפוז ביתי המלווה בטיפול תרופתי וייעוץ של איש צוות רפואי המסביר לה ולבני המשפחה הנלווים לה כיצד לנהוג בהיבטים השונים התרופתיים והאחרים. "כך היא חיונית הרבה יותר מאשר מי שצריכה להגיע למוקד שוב ושוב", וזאת מעבר להורדת העומס וחיסכון הכלכלי לקופת החולים עצמה.
העמותה בראשה עומדת אלכסנדר מבקשת לנרמל את האישפוז הביתי על יתרונותיו הרבים. לדבריה מדובר בסוגיה בירוקראטית פשוטה שכל כולה מתנקז למילוי טופס לאחר המלצה של הרופא על מרשם תרופתי. מרגע זה ואילך הטיפול עובר לחברה העוסקת בכך בכל מחוז ומחוז. "הרבה רופאים לא יודעים על כך וכדי שתהיה מודעות לכך שהדבר קיים אנחנו מתערבות", היא מספרת ומציינת את העזרה שפעילות העמותה מעניקות לרופא עצמו.
ראוי לציין כי ללא טיפול ראוי ומתאים ובעיקר נגיש ומוכר המחלה יכולה להוסיף ולפתח אצל האישה תחושות דיכאון קשות, ובין השאר הפנמת הקושי שבהיריון עד כדי החלטה שלא להיכנס להיריון נוסף בעתיד. הסיכויים לחזרת התופעה בהיריון נוסף עומד על כשמונים אחוזים, כך שהחשש מהיריון נוסף בהחלט קיים אצל הלוקות במחלה. בהחלט ראוי לבחון אם אישה שעוברת תשעה חודשי היריון שכזה זקוקה גם לטיפול פוסט טראומטי.
חלק מהסיוע הניתן לאישה בעמותה של עדי אלכסנדר הוא סיוע שנותנות נשים בינן לבין עצמן מתוך היכרות עם ההתמודדות וקשייה, השיתוף ההדדי הוא חלק בלתי נפרד מהעזרה.