טרמינל 3 בנתב"ג
טרמינל 3 בנתב"גצילום: TPS

יש מי שמתקשה לקבל בסלחנות את השבתת המשק בשבוע שעבר ומתכוון לתבוע על הנזקים שנגרמו לו ולאחרים. אביגדור פקטור פרסם קריאה פשוטה להתארגנות לתביעה נגד מובילי ההשבתה והופתע כשמאות נענו לו.

בראיון לערוץ 7 הוא מספר על האירוע ומדגיש כי "המקומם בכל הסיפור הזה הוא שהם כאילו נתלו בסיפור הרפורמה, אבל לא ראו את האזרח הקטן". את קריאתו פרסם בפוסט פשוט ובו קרא לנפגעים לרשום את שמם במידה ונפגעו באופן אישי וישיר, על מנת לשקול תביעה ייצוגית. הוא עצמו הופתע מהמהירות בה נאספו מאות אזרחים המספרים על כך שבעקבות סגירת נתב"ג פספסו הלוויות או חתונות, משפחה שעם ילדיה נערכה לטיסה לביתה בבלגיה ומצאה את עצמה בלתי ערוכה לשהייה של 24 שעות בנתב"ג ללא מזון, ביגוד טיטולים וכו' ועוד רבים אחרים.

"מקומם שאדם שמקבל משכורת מאיתנו מחליט שהוא בעל הבית", הוא אומר ומעיר כי במידה ומתקבלת החלטה שכזו ברכבת ניתנת האפשרות לאזרח לבחור בדרכי הגעה חלופיות, גם אם פחות נוחות. לעומת זאת כאשר נתב"ג מושבת אין אלטרנטיבה.

עד היום (שני) בבוקר הצטברו אצל פקטור כ-670 מתלוננים, ובדבריו הוא מדגיש כי מדובר בפגיעות שניתן לבחון אותן ולקבוע את מחירן, לא רק פגיעות של עגמת נפש. עוד הוא מזכיר את הודאתו הטלפונית של פנחס עידן בכך שידוע לו שהמעשה היה גם בלתי חוקי. "תאר לך שלמנכ"ל חברת חשמל משהו לא מתאים והוא מכבה את החשמל לתל אביב...".

פקטור מספר כי פנה למשרד עורכי דין על מנת לבחון את דרכי ההתמודדות. לפי שעה ספק גדול אם ניתן להגיש תביעה ייצוגית, שכן תביעה ייצוגית יכולה להתקיים כאשר הפגיעה היא אחידה לכלל המתלוננים. במקרה זה מדובר בסוגי פגיעות שונות ומגוונות, ולכן ככל הנראה אופציית התביעה הייצוגית נחסמת. אך "אין סיבה שלא יתבעו כל אחד בפני עצמו", הוא אומר ומספר על עוד ועוד קבוצות המתארגנות כדוגמת הקבוצה שלו לבחינת אפשרות לתביעה, מעבר לאלפים רבים שנפגעו ועדיין לא בחנו את האפשרות.

"מדובר בפגיעות שמאוד קל להוכיח, כשהתבטלה טיסה או מלון יש לזה תיעוד ומחיר. לעומת זאת עגמת נפש תלויה בעמדת השופט, כמה שווה פספוס של לוויה או פספוס חתונה של אח, אבל כשהתבטלה טיסה הדברים ברורים", הוא אומר ומציין כי בין הרשומים אצלו ישנם גם מתנגדי רפורמה ואף חברי הסתדרות שנפגעו אף הם באופן אישי מההשבתה. לטעמו אין כל מניעה מלתבוע את ראשי ההסתדרות גם ברמה האישית.