סקר מדד הקול הישראלי שנערך על ידי פרופ' תמר הרמן וד"ר אור ענבי ממרכז ויטרבי לחקר דעת קהל והמדיניות במכון הישראלי לדמוקרטיה מעלה כי רוב בציבור הישראלי מעריך שהמחאות נגד הרפורמה לא משפיעות על הממשלה.
מהנתונים עולה כי 56% סבורים כי השפעתה של המחאה על מדיניות הממשלה היא מעטה עד כה, ורק 31.5% מעריכים השפעה זו כגבוהה.
בסקר מתברר כי כי 57% סבורים שהדמוקרטיה הישראלית בסכנה חמורה. בשמאל יש כיום כמעט קונצנזוס מלא שנשקפת סכנה שכזו (93%), לעומת מיעוט בימין (33%) שחושב כך. יש לציין שמדובר בנתונים דומים מאוד לסקר שנערך לפני ארבעה חודשים - כשהרפורמה המשפטית עדיין לא היתה מונחת על השולחן.
מיעוט יחסי של 21% מהישראלים ענו כי השתתפו בפעולת מחאה אחת או יותר נגד שינויי החקיקה.
באשר לתפקוד המשטרה בטיפול במחאה נמצאו שיעורים שווים של הסבורים שהוא טוב ומי שסבורים שאינו טוב (כשליש מהנשאלים בשני המקרים). משתתפי המחאה מעריכים באופן חיובי יותר את תפקוד המשטרה מאשר מי שלא לקחו חלק בפעולות המחאה.
39% מהמרואיינים היהודים דיווחו כי חוו חילוקי דעות חריפים עם בני משפחה או חברים לעבודה בנושא שינויי החקיקה והמחאה. לא נמצאו כמעט הבדלים על בסיס מחנה פוליטי, אבל נמצאו הבדלים על בסיס השתתפות או אי השתתפות במחאה.
רוב קטן בציבור של 51.5%, על פי הסקר, מעריכים כי הסיכויים לפרוץ מלחמת אזרחים אלימה נמוכים ומדובר בעיקר באנשי ימין. 41% מעריכים כי הסיכויים לפרוץ מלחמת אזרחים אלימה גבוהים והם נמנים בעיקר על גוש השמאל והמרכז.
הציבור חלוק בשאלה האם ישראל צריכה או אינה צריכה להתחשב בעמדת ארה"ב בנוגע לשינויי החקיקה שמקדמת הממשלה. 47% סבורים שיש להתחשב בעמדת וושינגטון, בעוד 37% סבורים שאין להתחשב בעמדת האמריקנים בנושא.
שאלה נוספת שנשאלו המשתתפים היתה לגבי התבטאות השר בצלאל סמוטריץ' לפיה "אין דבר כזה עם פלסטיני". 70% ממצביעי הימין תמכו באמירה זו לעומת 26% ממצביעי המרכז ו-12% מהשמאל.