פרקינסון
פרקינסוןצילום: ISTOCK

האם בקרוב רופאים יוכלו לזהות פרקינסון, זמן רב לפני הופעת התסמינים הראשונים? צוות חוקרים מארה"ב הודיע כי פיתח טכניקה חדשה שתסייע לאבחן את מחלת הפרקינסון עוד לפני הופעת התסמינים, ותהווה צעד נוסף במאמצים למצוא תרופה למחלה.

במחקר שפורסם בכתב העת Lancet Neurology טוענים החוקרים האמריקאים כי הצליחו לפתח טכניקה חדשה לזהות הצטברות של החלבון האחראי על מחלת הפרקינסון, ובכך לזהות במדויק אילו אנשים נמצאים בסיכון ועלולים לחלות בשלב מאוחר יותר בחייהם.

לטענת המדענים האמריקאים, הטכניקה החדשה תסייע לא רק בגילוי מוקדם, אלא גם בטיפול בפרקינסון עוד לפני הופעת התסמינים הראשונים. ב-25 השנים האחרונות נרשמה עלייה משמעותית במספר חולי הפרקינסון בעולם, שמספרם הוכפל.

אחד ממובילי המחקר, פרופסור אנדרו סיידרוף מאוניברסיטת פנסילבניה, אמר כי "זיהוי ביולוגי יעיל לפתולוגיה של מחלת פרקינסון עשוי להיות בעל השלכות עמוקות על הדרך בה אנו מטפלים במצב, ועשוי לאפשר אבחון של אנשים מוקדם יותר. הוא יאפשר לנו לזהות את הטיפולים הטובים ביותר עבור תת-קבוצות שונות של חולים, ולהאיץ את הניסויים הקליניים".

במחקר שסייע למדענים לפתח את הטכניקה החדשה לזיהוי פרקינסון השתתפו 1123 בני אדם. הטכניקה כללה נטילת דגימות של הנוזל המקיף את המוח וחוט השדרה מכל משתתף במחקר, ולאחר מכן ניתוח הדגימה במעבדה. הבדיקה מגבירה כמויות קטנות מאוד של חלבונים אלה, סימן ההיכר הפתולוגי של פרקינסון, עד כי ניתן לזהות אותם באמצעות טכניקות מעבדה סטנדרטיות.