ענקית הסטרימינג נטפליקס דיווחה אתמול (שלישי) על רווחי הרבעון הראשון לשנת 2023.
לפי דיווחי החברה לבורסה האמריקאית, רווחיה הסתכמו מתחילת השנה ב-8.16 מיליארד דולר, לעומת תחזיות של 8.18 מ׳. כמות המשתמשים החדשים לשירותי הסטרימינג של החברה מסתכמים ב-1.75 מיליון מצטרפים חדשים, לעומת תחזיות של 2.4 מיליון.
פרסום הדיווחים התבצע כחצי שעה לאחר סגירת יום המסחר, באזור השעה 11 וחצי בלילה שעון ישראל, במסגרתו המניה ירדה כ-8% אחוז למשך מספר רגעים, למחיר של כ-294 דולר למניה, אך חזרה במהרה למחירה טרם הדיווח ועומדת כעת על 333 דולר למניה.
חברת טסלה הכריזה כי היא מורידה מחירים על שני הדגמים הנמכרים ביותר שלה, מודל 3 שמוכר לנו בכבישי ישראל ומודל Y שנכנס גם לשוק הישראלי והוא מעין ג׳יפון קטן, או טסלה קצת שמנה, תלוי איך מסתכלים.
הורדת המחירים של החברה מגיעה על רקע דיווח תוצאות הרבעון הראשון שלה, אשר צפויה להינתן היום ולפי הערכות האנליסטים צפויה לפספס ולרדת ברווחיות. המניה נסחרת כעת על 184 דולר למניה, לאחר ששיאה עמד על 364 דולר ומחיר התחתית למניה עמד בדצמבר על 101 דולר. נראה כי השוק עודנו מאמין בחברה וביכולתה להתפתח ולשגשג בשוק הרכבים החשמליים ובשוק הרכבים האוטונומיים.
חברת אפל הכריזה כי תייצר ממשק מעין בנקאי, בו משתמשים יוכלו להפקיד את כספם בחשבון המשוייך למערכות החברה ובכך לקבל 4.15% תשואה על כספם. מהלך זה הינו חדשני בעולמות הטק ומיועד כנראה לשם שמירה על בסיס לקוחות רחב ולאורך זמן.
תחשבו על זה. חברה כמו אפל שמכשיריה נקנים לרוב בידי אותו אדם אחת לשנתיים שלוש בבמוצע אם מדובר באייפון, בין 4-5 שנים אם מדובר במחשב נייד או אייפד, יכולים כעת לצרף עוד "מוצר" לסל הענק שאפל שולטים עליו. תזרים המזומנים של אפל צפוי לגדול משמעותית בהינתן הצלחה של המיזם והיא תוכל להפנות אותו למו"פ (מחקר ופיתוח) בעולמות המטא-וורס וה-AI ולהתחרות במובילות התחום כיום - פייסבוק, גוגל ומייקרוסופט.
לסיום הסקירה, סין דיווחה כי התמ"ג שלה צמח ברבעון הראשון לשנת 2023 בכ-4.5%, לעומת תחזיות של 4% בלבד. סין מצויה במצב כלכלי מעולה, יתרון עצום למשק הסיני על פני מדינות המערב, שכן האינפלציה הסינית עומדת על קצת יותר מחצי אחוז (0.7%), לעומת אינפלציות מוכרות לנו יותר כמו ישראל וארה"ב שעומדות על 5% כל אחת ואנגליה שעומדת על 10.1%.
האינפלציה ככל הנראה במגמת עצירה בישראל ובארה"ב, אך השוק עדיין בסכנה להיכנס למיתון וצופה תיקון משמעותי במדדי המניות, בעיקר באזורי ה-4,200 נקודות ב-S&P 500, העומד כעת על 4,154 נקודות ונע סביבו מתחילת חודש אפריל.
שבירת קו המגמה הנייטרלי כלפי מעלה בשווקי המניות האמריקניים יוכל להעיד כי מהשוק צופה בחודשים הקרובים עצירה של עליות הריבית וחזרה למצב של שוק "שורי" (bullish), בו חוזרות הצמיחה וההשקעות והשוק יינצל ממיתון אפשרי, אך הדבר כנראה יגיע לפי אנליסטים בכירים רק לאחר תיקון משמעותי של מדד ה-S&P 500 לאזורי ה-3,900.
כידוע, מדד ה-S&P 500 מייצג את 500 החברות הגדולות ביותר מבחינת שווי שוק בבורסה האמריקאית. בתוך המדד מצויות אפל, גוגל, מטא (פייסבוק), אמאזון, אנבידיה, טסלה ומייקרוסופט, אשר מהוות לבד כ-23% מהמדד.
המדד מהווה אינדיקטור חשוב לכיוון אליו פונה השוק וסקירות מעמיקות עליו ועל מדדים נוספים בשווקי המניות בארה"ב ובישראל יועלו לשם הכרתם וחשיבותם בסקירות הבאות.