אופיר שער, אביו של גיל-עד הי"ד שנחטף ונרצח לפני תשע שנים, מספר על תחושותיו ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה.

"עם השכול אתה מתמודד בכל יום והשבוע הזה מיוחד ולו בשל העובדה שאנחנו מתמודדים ובמקביל מרגישים את החיבוק של כל העם שלנו. זה לא מובן מאליו שיש יום אחד בשנה שכולם מתאחדים עם כל משפחת השכול והכאב מקבל מימד פומבי יותר", אומר שער בראיון באולפן ערוץ 7.

הוא מתייחס גם לחשש שבשנה הנוכחית תופר קדושת יום הזיכרון עקב המחאות נגד הממשלה. "אני לא איש פוליטי אלא שייך למשפחת השכול. אני מבקש לומר אמירה ברורה: אני חושב שיש דברים שהם מעל לכל. אני סמוך ובטוח שגם המשפחות שביום יום כואבות את מה שקורה, כשנתכנס בבתי העלמין כמדי שנה בטקס, כולם יתעלו מעל הדברים האלה - ולא משנה אם אנחנו מימין או משמאל. ביום הזה כולנו ביחד ללא כל הבדל כפי שהיה בכל השנים שעברו".

משפחת שער בחרה להתמקד באחדות עם ישראל בהנצחתו של גיל-עד הי"ד. "אי אפשר להתעלם מכל מה שקורה ומכל התחושות בחברה הישראלית ואנחנו מאוד קרובים לשטח, מרגישים ורואים שהעם והחברה שלנו רוצים להיות ביחד - למרות האתגרים והמחלוקות הקשות. יש משמעות ועוצמה למילה אחדות והיא באה לידי ביטוי עוד יותר בשבוע הנוכחי".

אחד המיזמים שהם מובילים להגברת האחדות הוא 'הסלון הישראלי'. "יש תחושות קשות בחברה הישראלית ועלה צורך מאוד גדול מצד אנשים שונים לשבת ולשוחח. יצאנו במיזם שאותו תחמנו בין יום השואה ליום העצמאות, וחברו אלינו הרבה מאוד עמותות וארגונים. יצרנו פלטפורמה דיגיטלית ואמרנו לאנשים תיכנסו ותזמינו פיזית אנשים לביתכם לבוא ולדבר. ההצלחה בזה היא מסחררת".

"השלב הראשון להגיע לאחדות טמון ביכולת להקשיב ואפילו שם יש לנו הרבה עבודה. היתה רגרסיה בתקופה האחרונה ואנחנו מנסים במיזם שלנו לאפשר את השיח המחודש. יש מחלוקות, יש על מה להתווכח, יש צורך להגיע להסכמות. השיח הראשוני מתרחש ב-100 מקומות מהצפון ועד הדרום. אנשים יושבים ומדברים ורוצים להיפגש פעם נוספת ומכאן אפשר להתקדם הלאה", הוא מסכם.