הפרשן יעקב ברדוגו סבור כי שירות בתחנת הרדיו הצבאית 'גלי צה"ל' את בעיתון 'במחנה' לא נחשב לשירות בצה"ל.
את דבריו אומר ברדוגו ברקע הדיונים על חוק הגיוס והשיח סביב השירות הצבאי של פוליטיקאים חרדים בעניין הגעתם לבתי עלמין לטקסי זיכרון הערב.
ברדיו 'גלי ישראל' הוא אומר: "למה שלא ניקח את השיח סביב השירות הצבאי צעד אחד קדימה? האם שירות בגל"צ או בעיתון במחנה נחשב לשירות צבאי? אני הייתי ב-8200 ובלבנון - 20 שנה - הכרתי את גל"צ, שירות צבאי זה לא. זה שירות כיפי, זה כן, אבל לא שירות צבאי. האם לפיד שירת בצבא ככתב במחנה?".
השר לשעבר יועז הנדל מבין היטב מדוע החליטו השר יצחק גולדקנופף וסגן השר יעקב טסלר מיהדות התורה להיעדר מטקסי יום הזיכרון.
"אני לא אומר לאף אחד לא להגיע לבית העלמין ואני מכבד מאוד אנשים שמכבדים את יום הזיכרון גם אם הם לא חלק מהאתוס הציוני, אבל יש טעם לפגם בכך שאנשים שלא שירתו בצבא יגידו דברים לזכרם של נופלים. הם הרי לא סתם ביטלו - כי הם מבינים שיש בעיה", אומר הנדל בראיון לערוץ 7.
לדבריו, "הקרע בעם מציף הרבה מאוד שאלות וזו אחת השאלות שצפה והיתה צריכה לצוף מזמן. יש כאן ממשלה שבה 14 שרים לא שירתו בצבא וזה מעלה שאלות קשות על מהות ה'אחריי' במדינת ישראל ועל השירות המשותף".
הוא מציין עוד כי "יש פרוטוקול במדינת ישראל שבו מגיעים נציגי ממשלה ונבחרי ציבור לבית העלמין וזה נהוג הרבה שנים. ככל שעובר השנים יש יותר ויותר ח"כים שלא מגיעים כמו אגודת ישראל וחברי הכנסת מהסיעות הערביות. אף פעם לא כולם הגיעו".
הנדל מעדיף שהמחאות יישארו מחוץ לבתי העלמין אך הוא לא בטוח שניתן למנוע זליגת מחאה לטקסי יום הזיכרון. "יש פה תנועת מטוטלת כלפי מה שהיה בשנה שעברה. צר לי על מה שהיה אז וצר לי על מה שקורה היום. בשנה שעברה שלחו פעילי ליכוד להפריע ביום הזיכרון וזו היתה חציית קו אדום וקשה להחזיר את זה אחורה. רואים עכשיו שמשתמשים באותם כלים".
"אני מאוד מקווה שלא יהיו מחאות בימי הזיכרון, אני לא רוצה לראות שם הפגנות ואני קורא לא לקיים מחאות. אבל אחרי שאמרנו את זה ברור שאף אחד לא שולט במחאה", הוא מסכם.