אלצהיימר
אלצהיימרצילום: istock

בשורה לחולי האלצהיימר: מחקר קליני חדש בתרופה ניסיונית לאלצהיימר הראה תוצאות מבטיחות, והתרופה עשויה לקבל בקרוב את אישור מנהל המזון והתרופות האמריקאי.

במחקר הקליני של יצרנית התרופות "איליי לילי" נבדקה התרופה Donanemab על 1700 בני אדם שאובחנו עם אלצהיימר בשלב מוקדם של המחלה. בקרב 118 מהנדבקים נרשמה האטה של 35 אחוזים בתסמיני המחלה ובהם היכולת לחשוב בצורה בהירה וכן ביצוע מטלות יומיומיות ללא קושי. בקרב 552 נבדקים אחרים במחקר נרשמו רמות גבוהות של חלבון העמילואיד וחלבון הטאו, המהווים סימנים להתפתחות אלצהיימר, והם הגיבו בצורה טובה פחות לתרופה החדשה.

משתתפי המחקר קיבלו עירוי תוך ורידי חודשי של Donanemab. כאשר סריקות מוח לאחר מכן הראו כי חלבון העמילואיד נעלם, הטיפול הופסק והמתנדבים הועברו לקבל פלצבו של התרופה. למחצית מהמשתתפים בניסוי לא היו עדויות לחלבון העמילואיד לאחר 12 חודשים, נמסר בהודעת "איליי לילי".

קצין המדע והרפואה הראשי של חברת "איליי לילי", ד"ר דניאל סקוברונסקי, אמר כי "כמעט מחצית מהמשתתפים שנטלו את התרופה, 47 אחוזים, לא הראו ירידה ביכולת הקוגניטיבית במהלך שנה, בהשוואה ל-9 אחוזים מהאנשים שנטלו פלצבו. זה סוג יעילות שמעולם לא נראתה בעבר במחלת אלצהיימר".

מריה קאריו, קצינת המדע הראשית של איגוד האלצהיימר האמריקאי, אמרה גם היא כי תוצאות המחקר מעלות תקווה כי בקרוב התרופה תוכל לסייע לחולי אלצהיימר בשלב מוקדם של המחלה. "אלה הנתונים החזקים ביותר בשלב 3 לטיפול באלצהיימר עד כה", אמרה קאריו. כעת מתכוונים ראשי "איליי לילי" להגיש עד סוף חודש יוני בקשה למנהל המזון והתרופות האמריקאי לקבל אישור לתרופה החדשה.