אנשי ארגון הבריאות העולמי סקרו בחודשים האחרונים 238 מחקרים בנושא שימוש בממתיקים מלאכותיים, והתוצאות הראו כי לתחליפי סוכר וממתיקים מלאכותיים לא היתה שום השפעה לטווח הארוך על ירידה במשקל.
לטענת ברנקה הם אף היוו סיכון מוגבר למחלות שונות ובהן סוכרת: "סקירה שיטתית של העדויות הזמינות העלתה ששימוש בממתיקים שאינם סוכרים אינו מעניק תועלת ארוכת טווח בהפחתת שומן הגוף אצל מבוגרים או ילדים. החלפת סוכרים חופשיים בממתיקים מלאכותיים לא עוזרת לשליטה במשקל בטווח הארוך''.
ברנקה הוסיף: ''אנשים צריכים לשקול דרכים אחרות להפחית את צריכת הסוכרים החופשיים, כמו צריכת מזון עם סוכרים טבעיים כמו פירות או מזון ומשקאות לא ממותקים. ממתיקים מלאכותיים אינם גורמים תזונתיים חיוניים ואין להם ערך תזונתי. אנשים צריכים להפחית לחלוטין את המתיקות של המזון שלהם, החל בשלב מוקדם בחיים, כדי לשפר את בריאותם".
הוא ציין כי על פי הסקירה של אנשי ארגון הבריאות העולמי, לממתיקים מלאכותיים ותחליפי סוכר עלולות להיות גם השפעות לרעה על הבריאות טווח הארוך וסיכון מוגבר למחלות לב וסוכרת. "עלולות להיות השפעות פוטנציאליות בלתי רצויות משימוש ארוך טווח בתחליפי סוכר, כגון סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2 ומחלות לב וכלי דם", נמסר בהודעה. ההמלצה החדשה מתייחסת לכלל אזרחי העולם, מלבד אלו החולים כעת בסוכרת.