משרד החינוך
משרד החינוךצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בתי הספר על יסודיים לנוער בסיכון בחברה הערבית מקבלים תקציבים להאכלת התלמידים, בעוד בבתי הספר העל יסודיים לנוער בסיכון בחברה היהודית לא ניתנם תקציבים כאלו.

18 ארגונים העוסקים בקידום נוער בסיכון פנו לשר החינוך יואב קיש בדרישה להשוות את התקציבים של "תוכניות ההזנה הממשלתיות" בין יהודים לערבים.

בפניית הארגונים, שהתאגדו תחת פורום "מתכון להצלחה", נכתב כי "כיום ישנן תוכניות הזנה ממשלתיות בפריפריה החברתית והגיאוגרפית אך ורק לבתי הספר היסודיים, אך לא בחינוך העל יסודי. מובן מאליו, כי הילדים אינם מפסיקים לאכול בהגיעם לחטיבת הביניים, אלא להפך – הם זקוקים ליותר מזון ובלעדיו אין להן סיכוי להתרכז בלימודים".

"ממחקר שערכנו על הבעיה עולה כי רבים מהנערות והנערים בסיכון מצויים במצב של חוסר ביטחון תזונתי, מה שמוביל אותם לסכנת נשירה מבתי הספר", נאמר. "תוכנית הזנה, שלפי הערכתנו עלותה מסתכמת בכ40- מיליון שקל בשנה, תשלים את החוסר, תאפשר להם להרגיש מטופלים ומוגנים בבית הספר ותבטיח את ההזדמנות שלהם ללמידה".

כאמור, בחברה הערבית מתוקצבת תכנית ההזנה גם בבתי ספר לסיכון העל יסודיים. "חשוב לדעת כי החל משנת הלימודים הנוכחית תשפ"ג, החלה תכנית להזנה ב25- מח"טים בחברה הערבית", נכתב. "עם זאת, עדיין לא ניתן מענה לעשרות אלפי תלמידים בבתי ספר יהודיים לנוער בסיכון ולבני נוער נושר המשתתפים בתכנית היל"ה".

יקותיאל משי, מקדם מדיניות וקשרי ממשל בעמותת 121 - מנוע לשינוי חברתי, מסר לערוץ 7: "עם כניסתו של שר החינוך לתפקיד הוא התגייס לנושא ושם אותו בתעדוף גבוה. אנו מאמינים שהתקציב יימצא בקרוב, כך יתוקן העיוות שנוצר כיום בו בתי הספר העל יסודיים לנוער בסיכון בחברה הערבית מקבלים את הארוחות ובתי הספר היהודיים לא. עשרים הארגונים החברתיים והחינוכיים השותפים לבקשה ולשותפות 'מתכון להצלחה' מחכים במתח רב ובציפייה להכרעת הממשלה בנושא. השותפות חשפה בפני משרד החינוך את ההשפעות הקשות של המחסור בארוחות בקרב בני הנוער. הרעב מביא תלמידים לחוסר יכולת להתרכז בלימודים, לאלימות ולנשירה מבתי הספר לנוער בסיכון ומונע מהם את סיכויי ההצלחה בחייהם הבוגרים".

מלשכת שר החינוך יואב קיש נמסר בתגובה: "הנושא בטיפול ועדת הכספים".