שכונת קדמת ציון לא מוכרת לרבים, אבל היא עשויה להשפיע על חייהם של כמעט כל תושבי ירושלים. היא ממוקמת דרומית מזרחית לעיר העתיקה, על תוואי הדרך ליריחו. מלב השכונה ניתן לקיים תצפית מרהיבה לכיוון אזור הר הבית. גדר ההפרדה, החוצה את אדמות השכונה, חוצצת בין גרעין ההתיישבות היהודית לבין העיירה אבו דיס.
הצטרפו למיזם גאולת האדמות של והשבת האבידה של עטרת כהנים
לקטע את מסדרון ההשתלטות
המוסדות הפלסטינים באבו דיס נבנו מתוך חזון להפוך אותה בבוא העת לעיר הבירה של פלסטין, מתוך מחשבה למשוך ממנה פרוזדור ומעבר למרכז ירושלים וכך לקדם את ההשתלטות על העיר כולה. למרבה הצער, כיום אבו דיס עצמה שוכנת על חלק מאדמות קדמת ציון, שהינן בבעלות יהודית. אפילו ה"המכללה האיסלאמית", האוניברסיטה של אבו דיס, נמצאת על קרקע יהודית.
המשמעות של ביסוס ופיתוח שכונת קדמת ציון איננה רק דיור נעים ונוף עוצר נשימה של סביבות הר הבית. לשכונה נועד תפקיד – יצירת מגן עבור ירושלים מפני השאיפות הפלסטיניות. רק לסבר את האוזן עד כמה הדבר משמעותי? בניין "הפרלמנט" הפלסטיני שהוקם באבו דיס נמצא פחות מ - 50 מטר משכונת קדמת ציון.
על חומתייך הצבתי שומרים
השנה לכבוד יום ירושלים החליטה עמותת עטרת כהנים לעלות שלב ולפעול בכל הכוח להגשמת חלומם של הרוכשים הראשונים. מבתים בודדים כיום מבקשת העמותה לקדם היתר בניה של 400 יחידות דיור שישנו את המפה של מזרח העיר. לשם כך מזמינה העמותה את הציבור לתרום ולהתגייס לטובת המאבק על דמותה של ירושלים.
הצטרפו למיזם גאולת האדמות של והשבת האבידה של עטרת כהנים