יקר פה: החל ממחר בבוקר (שני) תיכנס לתוקפה עלייה של 4.9% במחירי הלחם המפוקחים. ועדת המחירים במשרד האוצר אישרה את הבקשה של המאפיות להעלאת מחירים. זאת, למרות ששר הכלכלה, ניר ברקת, התנגד להעלאת המחירים, וסירב לחתום על הצו.
בכאן חדשות דווח כי בשל ההתנגדות של ברקת, ועדת המחירים ברשות האוצר הפעילה את סעיף ו' בחוק כדי לעקוף את שר הכלכלה. השר ברקת אמר בשיחות סגורות כי "אין שום סיבה מוצדקת להעלות את מחיר הלחם במיוחד בתקופה כלכלית קשה, שהאוכלוסיות החלשות במדינת ישראל יצטרכו לשלם במדינת ישראל על פת לחם. אני מתנגד נחרצות ולכן לא הסכמתי לחתום על הצו, זוהי החלטה שערורייתית".
בתוך כך, יצרנית הגלידות הגדולה בן אנד ג'ריז הודיעה כי היא מעלה מחירים החל מהאחד ביוני. מדובר על העלאת מחירים בשיעור של בין 5-8 אחוזים. מהחברה נמסר בתגובה: "הנהלת בן אנד ג'ריס ישראל פעלה ככל שביכולתה למנוע את עליית מחירי הגלידות, המסתכמת בשיעור של כ-5-8% בממוצע, וזאת על רקע גל עליית מחירי חומרי הגלם, האנרגיה ומחירי התפעול. בנקודת הזמן הנוכחית, איננו יכולים להימנע מכך".
בצהריים אישרה הממשלה הצעת החלטה שאותה הגיש שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שעניינה מלחמה במונופולים וענקיות המזון והטואלטיקה במטרה לפרק את הריכוזיות ולהגדיל את התחרות.
במסגרת ההחלטה שאושרה ותקודם כעת, תוקם ועדה ציבורית בראשות נציג ציבור שימונה על ידי שר האוצר ושר הכלכלה. הוועדה תידרש להמליץ בתוך שלושה חודשים על צעדים שיביאו לפירוק המונופולים וענקיות המזון שמהוות היום רכיב משמעותי ביוקר המחיה.
במקביל, יוקם צוות בין משרדי בראשות מנכ"ל משרד האוצר ובו יהיו חברים מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשיה, הממונה על התקציבים באוצר והממונה על התחרות.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "זה יהיה מאבק עיקש ולא פשוט, אבל אנחנו ננצח. יוקר המחיה הוא לא גזירת גורל ומגיע לאזרחי ישראל לקבל יותר ולשלם פחות. מיום כניסתי לתפקיד הגדרתי את המלחמה ביוקר המחיה כאחת מהמשימות המרכזיות הנדרשות לטיפול יסודי ומעמיק.
''את הטיפול במונופולים ובענקיות המזון התחלנו בחוק ההסדרים, בו הוצגה רפורמת הייבוא. הרפורמה אמנם הוסרה מחוק ההסדרים בשל הצורך לטייב את נוסח החוק, אך אנו ממשיכים לפעול לקידומה בכל הכח''.
עוד אמר סמוטריץ' כי ''הוועדה הציבורית שהקמנו תרכז את הטיפול ברפורמה ותאפשר לנו להיכנס חזק מאד במונופולים, להביא לפירוקם ולייצר תחרות משמעותית בשוק הייבוא. בלתי מתקבל על הדעת שמספר חברות מצומצם יחזיקו בצורה כמעט בלעדית בשוק המזון הישראלי. המהלך הזה צפוי לשנות דרמטית את סל הקניות של כולנו במוצרי הטואלטיקה ובמזון. זו תהיה מלחמה קשה מול השחקנים החזקים ביותר אבל מול עיני עומדים אך ורק אזרחי ישראל ובמלחמה הזו בעזרת השם אנחנו ננצח''.