
זהו שם של ספר שכתב אחד מגדולי חוקרי ארץ ישראל זאב וולינאי ז"ל. לרבים מאיתנו כתביו, אמירותיו היו למצפן של אהבת הארץ, הכרת הארץ והחיבור לתנ"ך.
אין סיבה שהערכים האלה, החיבור הבלתי אמצעי הזה של ללכת בשבילים, להכיר את הפרחים השונים, לטבול באינספור מעיינות, לדעת שכאן הלך שמשון וכאן הלך שאול היו רק נחלת ההורים או המבוגרים.
בית ספר שדה כפר עציון יזם לתקופת הקיץ שורה של מסעות קיץ לבני נוער בדיוק כדי שאלה שישתתפו בו יהיו ויחיו תחת הסיסמא "ואהבת לארצך כמוך".
בטיול המשפחתי הבא הם שלקחו חלק במסעות יוכלו להכיר לכם מקומות חדשים, לאתגר בשאלות ובעיקר להראות שהם מחוברים לארץ הנפלאה שלנו.

כמה פעמים יצא לכם לחפש מעיין שאפשר לטבול בו? כמה פעמים ראיתם בעל חיים ולא הייתם בטוחים בשם שלו, כמה פעמים ניסתם לנחש איזה סוג צמח פגשתם ולא פחות חשוב האם אפשר לעשות ממנו תה.
כמה פעמים ניסתם להזכר מהיכן שמעתם את השם של המקום שבו אתם צועדים? בכל כך הרבה הזדמנויות אנחנו שם אבל לא באמת, אנחנו רק בחצי הכוח.
למגוון פעילויות קיץ שלנו לחצו כאן
לקטיף עצמי והפנינג דובדבנים ופירות יער לחצו כאן
עלינו על השביל, צעדנו, שכשכנו רגליים והלכנו. בהרבה מאוד פעמים רבים מאיתנו עוצרים ומקשיבים מרותקים אל דברי ההסבר של מדריך שמוביל קבוצה או של אב משפחה שמסביר על התל ההוא והתל הרחוק. כל כך הרבה פעמים בסתר ליבנו עלתה קנאה על הידע ועל ההיכרות. המסעות הנודדים של ביה"ס שדה כפר עציון נועדו בדיוק בשביל "המקנאים" אלה שרוצים להיות עם היכולת להצביע על פרח ולגלות את שמו, אלה שרוצים להיות מסוגלים להבדיל בחטף בין החומט לנחש ובין הארסי לזה שאינו.. אם אתם כאלה, או אולי רוצים להיות כאלה אז יש לכם מה לעשות בקיץ הקרוב.
לכיתות ה-ח למשל בנו תוכנית שכוללת מספר ימים של גיחות שטח בגוש עציון, לינה בשטח, כישורי שדאות, פעילויות ODT המעצימות את עבודת הצוות ופיתוח מנהיגות. לא פחות חשוב המשתתפים בתוכנית יבקרו במעיינות שבגוש עציון ובאתרי מורשת, יכירו את סיפורי התנ"ך ויתחברו אל העכשוויות שבגוש.
לכיתות ז-י גיבשו תוכנית ייחודית של "מסע הישרדות" שלושה ימים אינטניסיביים אבל בלתי נשכחים במהלכם ילמדו את יסודות הניווט, יכירו את צמחי החורש ושימושיהם לאדם בבישול וברפואה, ידליקו מדורה ללא גפרורים, יכינו ארוחת ערב מצמחים שאספו במהלך היום, ימצאו מקורות מים (מעיינות, בורות) ללא מפה, ילמדו את יסודות הגששות, יתרגלו הסוואה בשטח, יבנו מחסות ללילה וילונו בהם, יכירו את החי מתחת לאבן (נחשים, עקרבים ועוד...), ילמדו להתמצא בתוך מערות ועוד ועוד.
במסע ההישרדות מציינים בביה"ס שדה יש משמעות גדולה לערך חברות ומעודדים הגעה בשיטת חבר מביא חבר אל החוויה. בנוסף גיבשו גם מחנה רגוע יותר, כזה שלא צועדים בו כל היום בתנאי שטח, מחנה הקיץ לכיתות ח-ט נועד להפוך את הקיץ למשמעותי. מטרתו לייצר חוויה חברתית וערכית בלתי נשכחת, לבני ובנות נוער, תוך חשיפה ליזמות חברתית בערכי תורה ועבודה.

המסע החוויתי משלב טיולים בטבע, עבודת צוות, לימוד סיפור ההתיישבות הציונית דתית בגוש עציון ואקטיביזם בערכי החברה הדתית.
במחנה ישולבו טיולים בסביבה כולל ביקורים במעיינות, פעילויות טבע ואתגרים בשטח, יחד עם פעילות חברתית ולמידה בתחומי זהות קבוצתית, כבוד הדדי, רכישת כלים לתהליכי שינוי, פיתוח יוזמות והיכרות עם החברה הישראלית ועוד.
למגוון פעילויות קיץ שלנו לחצו כאן
לקטיף עצמי והפנינג דובדבנים ופירות יער לחצו כאן
"תמיד אהבתי טבע ומעיינות" סיפרה יעל ממושב ליד בית שמש "מצד שני לא הייתי נורא מקובלת בכיתה ולא היו לי הרבה חברות, אמא שלי שמעה על המחנה הנודד ושכנעה אותי ללכת למרות שאף אחת אחרת מהמושב לא נרשמה אליו.
בהתחלה חששתי, אני לא מכירה אף אחת וגם ככה לא כזה מקובלת. מרגע שהתחיל המחנה מצאתי חברות בלב ובנפש, לא אכפת לי שהן לא מהמושב, כבר בהתחלה במשחקי היכרות הן עודדו אותי במשימות, שיתפו אותי בצחוקים שלהן והשיא היה כשאני נבחרתי לאחראית של בישולי השדה" שיתפה בהתרגשות והוסיפה "זה מחנה ששינה לי את החיים, גם כי פגשתי חברות מדהימות וגם כי החוויה והניסיון במחנה לימדו אותי על עצמי כל כך הרבה, על היכולת להוביל ולהנהיג על היכולת והכוח ליצור קשר עם בנות אחרות... חזרתי מהמחנה הזה אחרת לגמרי מבחינה חברתית ולטובה וגם כמובן בשדאות והכל".
גם עודד שגר בגוש עציון שיתף בתרומה של המחנה, "יצאנו שלושה חברים מהשבט למסע ההישרדות, בהתחלה היינו סקפטיים מה כבר נלמד ומה כבר יחדשו לנו. אנחנו כל הזמן מטיילים בגוש ובהרי ירושלים, שום דבר לא הכין אותנו למה שעברנו שם. פתאום גילנו כמה הצמחים שסביבנו למשל הם ארוחת גורמה אם רק היינו מכירים לזהות אותם... מצאנו את עצמנו בלילה מאוחר ליד המדורה מדברים על הסודות הכי הכי שלנו והתקרבנו הרבה יותר, אפילו על איזה מין אבות נרצה להיות דיברנו.
הכי כיף אגב היה שהשיחה הזו הייתה גם בנוכחות של המדריך, אז הוא עוד היה המדריך היום הוא הרבה יותר חבר בוגר שלנו.. כזה שאפשר להתייעץ איתו ולשאול שאלות.. נוצר ביננו קשר פצצה ופתוח. בלי פוזות הוא עם הידע שלו, בדיחות, טוב לא כולן היו מצחיקות אבל היה אפשר לדבר איתו בגובה העיניים".
השניים האלה יעל ועודד מייצגים בצורה הטובה ביותר את מה שיכול להתרחש רק בטבע, כשהטלפונים רחוקים, כשהמסכים כבויים, כשהטכנולוגיה לרגע פחות רלוונטית ונדרשים פחות לחיצות, אלא הרבה יותר שיתוף פעולה, שיח, עזרה הדדית ותמיכה. פתאום מחוץ לוואסטאפ מגלים שאפשר לדבר והסיימלי הופך לחיוך אמיתי של חבר, שאפשר גם להנות מהרגע שמסתכלים על הכוכבים מבלי לעשות סלפי או להעלות סטורי.. משהו במירוץ נעצר, מוריד הילוך ומאפשר להתחבר לפני הכל לעצמך, לחברים, לסביבה.. את הסטורי והחוויות.. את זה מעלים ומשתפים אח"כ.