מדד הקול הישראלי לחודש מאי שנערך על ידי מרכז ויטרבי לחקר דעת קהל והמדיניות במכון הישראלי לדמוקרטיה מעלה כי 43% מהישראלים אופטימיים לגבי עתיד הביטחון של ישראל. מדובר בעלייה משמעותית מהסקר שפורסם בחודש שעבר בו רק 34% הביעו אופטימיות בנושא.
עוד עולה כי קיים שיוויון בין שיעור הסבורים שהסיכויים גבוהים שהממשלה הנוכחית תסיים את כהונתה כקבוע בחוק (44%) לבין שיעור הסבורים שהסיכויים לכך נמוכים (43.5%).
שיעור נותני האמון בכנסת כמעט הוכפל (26%) בהשוואה לשנה שעברה עם נפילת ממשלת בנט-לפיד (14%). הבדל ניכר נרשם בין שיעור נותני האמון בכנסת בקרב מצביעי מפלגות הקואליציה (39%) לבין מצביעי מפלגות האופוזיציה (16%). בזמן כהונת ממשלת בנט-לפיד התמונה הייתה הפוכה. גם שיעור האמון בממשלה עלה מ-21% ביוני 2021 ל-29% כיום.
43% מביעים אמון בבית המשפט העליון, נתון יציב בשנתיים האחרונות. מקרב מצביעי מפלגות הקואליציה רק ל-16.5% יש אמון במוסד זה, לעומת 72% ממצביעי מפלגות האופוזיציה.
חצי שנה לבחירות לרשויות המקומיות, 55% מהמרואיינים היהודים ציינו כי יש להם אמון ברשות המקומית בה הם מתגוררים, לעומת 38% מהמרואיינים הערבים המרגישים כך.
רוב המרואיינים מתנגדים לדעה שהמדינה צריכה למעט להתערב בעניינים פנים-קהילתיים (53%). החרדים הם החריג לעניין זה ורובם שהמדינה תמעט להתערב בענייני הקהילה (76.5%).
93.5% מהחרדים תומכים במימון בתי ספר שאינם מלמדים לימודי ליבה על ידי המדינה, לעומת 13% בלבד מהחילונים.
67% סבורים כי כיום היחסים בין ימין לשמאל הם רעים. רוב המשיבים סבורים כי גם היחסים בין יהודים לערבים (57%). גם בין דתיים לחילונים זו התשובה הנפוצה, גם אם אינה רוב (45%). לעומת זאת, הדעה השכיחה היא כי היחסים בין אשכנזים למזרחים הם טובים (39%).
73% מהמרואיינים מתנגדים לרעיון הקנטוניזציה, כלומר, לחלוקת ישראל לשתי מדינות – ליברלית חילונית (ישראל) ודתית שמרנית (יהודה), לעומת 15% שתומכים ברעיון זה. 21% מהחילונים תומכים ברעיון החלוקה לשתי המדינות, לעומת רק כעשירית מהחרדים (10%) והדתיים (9%) שתומכים בכך.
עורכי המדד, פרופ' תמר הרמן וד"ר אור ענבי, מציינים כי "נראה שדעת הקהל בנושא המצב המשברי שבו נמצאת ישראל נכנסה לסוג של קיפאון שלילי. הנתונים מראים שכל צד מתבצר בעמדותיו לגבי מכלול רחב של נושאים, ביניהם אמון המוסדות, הערכת תוחלת החיים של הממשלה ועוד. בנוסף, יש גם התקבעות של תפיסת העימות המובנה בין חלקי אוכלוסייה שונים, בראש ובראשונה בין הימין לשמאל. רק הנהגה עם חזון מכיל, או לחילופין אירוע משנה מציאות יכולים להפשיר קיפאון זה בעת הזו".