יו"ר התנועה לאיכות השלטון , עו"ד אליעד שרגא, תוקף היום (ראשון) בשיחה עם ערוץ 7 את ההצעה להכנסת השב"כ ככלי במלחמה נגד הפשיעה בחברה הערבית, על השר בן גביר 'שמספר סיפורים', מדוע פוליטיקאים מעדיפים משטרה מוחלשת ולמה על כל האזרחים להתנגד לכניסת שב"כ לסוגיות אזרחיות באופן כללי.

ראשית, טוען שרגא על כניסת שב"כ כי "תהיה פה פגיעה אנושה בחירויות הפרט. אני לא רוצה שהשב"כ יהיה מעורב בכלל. לא בקורונה, לא בערביי ישראל, לא במתנחלים ולא בהפגנות בתל אביב. לכל אחד יש את התפקיד שלו. שב"כ אמור להתעסק בטרור, ותו לא. את זה אמורה לעשות משטרת ישראל. אם נתניהו היה רוצה שהמשטרה תמגר פשיעה כמו שצריך הוא לא היה מרעיב אותה במשך כל כך הרבה שנים".

בנושא טיפול השר בן גביר וניסיונותיו לשקם את המשטרה, אמר שרגא: "השר בן גביר מספר סיפורים, הביא רק מיליארד שקל ולא עשה כלום. נתניהו צריך לפטר אותו. צריך לשים איש מקצוע ולא אדם שכל היום בטיק טוק. ככה לא מנהלים משטרה ואפילו לא דוכן פלאפל. מחר בבוקר צריכים להעביר שלוש חטיבות מילואים מצה"ל למג"ב ולתת להם לעשות את העבודה כמו שצריך. למשטרה יש כלים דומים לשב"כ, צריך רק לתת להם לעבוד, לא לנסות להקים כל מיני מיליציות".

בתשובה לשאלת ערוץ 7 על ההשוואות לממשלות הקודמות ותפקודם לאור הפשיעה הגואה, אמר שרגא: "אני לא פוליטיקאי, לא מעניין אותי מה היה אתמול ושלשום. הבעיה היא שפוליטיקאים אוהבים משטרות מוחלשות מאוד, שלא יוכלו לחקור אותם בעתיד, זו הסיבה שמשטרת ישראל הייתה מוחלשת ומורעבת כל השנים. אני לא נכנס מי עשה מה. כרגע יש משבר? טפל בו! אל תגלגל את האחריות לשב"כ. צריך בדחיפות לשפוך עוד כוח לשטח כדי להתחיל לטפל בבעיה".

לסיום, שרגא התייחס בהרחבה לבעייתיות בהפעלת הכלים שברשות השב"כ מול אזרחים ישראליים וטען: "כל אזרח שחושש לחירותו, ולא משנה מי זה, צריך להתנגד להצעה הזו. ראינו את זה בקורונה שנכנסים לאזרחים הפרטיים לטלפון ויודעים איפה היית ועם מי דיברת. המדרון הזה הוא חלקלק. זה נכון, יש בעיה קשה בחברה הערבית וצריך לטפל בה ביד קשה, אבל לא דרך שר טיק טוק שרק רץ בין אולפנים".

יוזכר כי 'התנועה לאיכות השלטון' פנתה היום (א') ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, בדרישה שלא תאפשר את מעורבות השב"כ במאבק בפשיעה בחברה הערבית. התנועה טוענת במכתבה כי האפשרות שהשב"כ ישתמש בכליו הייחודיים, אשר מופעלים בשגרה על אויבי המדינה, ויחיל אותם על אזרחים ישראליים שלא למטרות סיכול פעולות טרור, מעלה חשש כבד לפגיעה בזכויות האזרח באופן שאינו תואם את עקרונות היסוד של שיטתנו כמדינה דמוקרטית.