אורח החיים המודרני גובה מאיתנו מחירים פיזיים ונפשיים כבדים. כתוצאה מכך, בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מבקשים להיחשף לעולם היוגה, במטרה ליצור איזון בין הגוף והנפש ולהתנתק מהמתח היום יומי.
שוחחנו עם רחלי רז, בעלת סטודיו שאלה יוגה בחיפה, כדי לנסות להבין מהו סוד הקסם של היוגה וכיצד תוכלו לרתום אותה בשביל לייצר שינוי בחייכן.
"התחלתי את דרכי בעולם היוגה ללא כל ניסיון", מסרה לנו רחלי. "למעשה, בעבר לא עשיתי שום פעילות גופנית – אפשר להגיד שהייתי בטטת כורסה. התזונה שלי לא הייתה מאוזנת, נהגתי להתעורר ב-10-11 בבוקר ולא הצלחתי להקשיב לגוף שלי. היו לכך השפעות ברורות על המצב המנטלי שלי: לא הצלחתי להתמיד במשימות, התקשיתי לעמוד בזמנים וסבלתי מחוסר ביטחון".
מה הביא אותך לעולם היוגה?
"טיילתי בעולם במשך ארבע שנים וכשחזרתי הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לקחת את עצמי בידיים. נרשמתי ללימודי יוגה וכבר בשיעור הראשון התאהבתי בתחום."
"עם הזמן, ראיתי איך היוגה משפיעה עלי מהבחינה הגופנית. היציבה שלי השתנתה ללא היכר והרגשתי מחוברת יותר לגוף שלי. כפועל יוצא, התזונה שלי השתנתה באופן דרמטי. הפסקתי לאכול יותר ממה שהגוף שלי דורש ממני וירדתי 12 קילו. ההשפעה הפיזית גלשה מהר מאוד אף לפן המנטלי. הביטחון העצמי שלי עלה והתחלתי להרגיש יותר חיונית ורעננה".
ומה גרם לך להחליט לעסוק ביוגה בצורה מקצועית?
"בתור התחלה, התעניינתי בלימודי יוגה מקצועיים כי רציתי להעמיק בתחום ולמצות את הפוטנציאל שלי. ככל שעבר הזמן, הבנתי שהיוגה הפכה לחלק בלתי נפרד מחיי, שרציתי לחלוק עם אחרים. כשראיתי איזו השפעה מדהימה הייתה ליוגה על החיים שלי, הבנתי שאני מוכרחה להעביר הלאה את הידע שרכשתי. לאחר שצברתי ניסיון כמדריכת יוגה, הרגשתי שהגיע הזמן לעבור לשלב הבא ולפתוח סטודיו עצמאי, שיהווה מרחב בטוח ומכיל לביטוי הרגשות דרך תנועה וסנכרון הגוף עם הנפש".
אודות סטודיו Shala
פירושה של המילה Shala בסנסקריט היא בית. ואכן, סטודיו שאלה הוקם על ידי רחלי רז בשאיפה להוות בית עבור קהילה נשית חזקה וליצור מרחב של עשייה ופעילות לתרגול יוגה ופילאטיס. אחד מן המאפיינים הבולטים של התרגולים בסטודיו שאלה הוא זמינותם לנשים בלבד, שמאפשרת יצירת מרחב מכיל המאפשר לכל מתאמנת להרגיש הכי בנוח ובבית שאפשר. צוות הסטודיו מציע אימונים בכל הרמות המתאימים לנשים בכל הגילאים.
הסטודיו מתמחה בשיטות ויניאסה ואשטנגה. תרגולי ויניאסה שמים דגש מיוחד על הסנכרון שבין תנועתיות לנשימה המסייע בהרפיה ובהפחתת הסטרס אצל המתאמנות. סנכרון זה יוצר זרימה דמוית ריקוד שמביאה לשיפור הגמישות ושיווי משקל ומטפחת תחושה עמוקה של תשומת לב ונוכחות על המזרן.
אשטנגה, לעומת זאת, מציעה גישה סיסטמטית ורפטטיבית יותר ליוגה. סגנון האשטנגה בנוי מרצף מתודי של תנוחות שמאפשרות לטפח כוח, גמישות וסיבולת, תוך הכנסת המתרגלת למצב מדיטטיבי שמביא לצמיחה אישית עמוקה. בנוסף, מציע הסטודיו אימוני פילאטיס מזרן לעיצוב, חיזוק וחיטוב הגוף, שמומלץ לשלב בנוסף לתרגולי היוגה.
לבסוף, במקביל לשיעורים הסדירים, מקיים הסטודיו אירועים שונים כמו ריטריטים שמאפשרים למשתתפות לקחת הפסקה משגרת חייהן ולהתבונן בעולמן הפנימי במקום שלו ושקט.