אזרחי העולם מעדיפים להימנע מצריכת חדשות כדי להגן על עצמם ולמנוע פגיעה במצב הרוח
מחקר חדש של אוניברסיט אוקספורד בשיתוף מכון רויטרס העלה כי 48 אחוזים מאזרחי העולם "מתעניינים מאוד בחדשות", ירידה של 15 אחוזים לעומת 63 אחוזים שענו כך בסקר קודם שנערך בשנת 2017. 36 אחוזים מהמשתתפים בסקר אמרו כי "הם נמנעים לעיתים קרובות מצריכת חדשות".
גם "דו"ח החדשות הדיגיטליות" שפורסם לאחרונה העלה כי צריכת המדיה המסורתית כמו טלוויזיה ותקשורת מודפסת ממשיכה לרדת בעקביות, בעוד גם צרכני תקשורת מקוונת כבר קוראים פחות, נמנעים מלפתוח אתרי חדשות באינטרנט ומגלים פחות התעניינות בחדשות".
ומה לגבי רמת האמינות המעניקים אזרחי העולם לאמצעי התקשורת? 40 אחוזים אמרו כי "הם סומכים על מרבית החדשות, ברוב הזמן", ירידה של 2 אחוזים לעומת הסקר הקודם בשנת 2017. 56 אחוזים טענו כי "הם מודאגים האם יצליחו לזהות אילו חדשות הן מהימנות ואילו מזויפות באתרי האינטרנט השונים". 43 אחוזים מהנשאלים בסקר אמרו כי הם מעדיפים לצרוך את החדשות שלהם דרך הרשתות החברתיות.
פייסבוק היא עדיין הפלטפורמה העיקרית, למרות שהיא רשמה ירידה של 14 אחוזים במספר המשתמשים הקוראים בה חדשות מדי שבוע. 14 אחוזים טענו כי "אינסטגרם הוא המקור לצריכת חדשות עבורנו", בעוד 6 אחוזי נקבו ברשת החברתית "טיקטוק" כמקור ממנו הם צורכים חדשות מדי יום.
מחברי המחקר כתבו כי "קיימות ראיות לכך שהקהל ממשיך להימנע באופן סלקטיבי מסיפורים חשובים כמו המלחמה באוקראינה ומשבר יוקר המחיה, כאשר אזרחי העולם מצמצמים את החדשות המדכאות שהם צורכים ומחפשים להגן על בריאותם הנפשית".