ירושלים
ירושליםאייסטוק

1. ביקוש מול היצע - הנה נתון מפתיע ומעניין במיוחד: בירושלים חיים כמיליון תושבים, עובדה שטומנת בחובה ביקושים גבוהים לדירות. וכדי לסבר את האוזן, העיר השנייה בגודלה היא תל אביב עם 468,000 תושבים.

2. צפי בנייה גבוה מאוד - ירושלים עומדת בפני תנופת בנייה אדירה. לדוגמא, רק באזור הכניסה לעיר יקומו כ1.2 מיליון מ''ר של משרדים וחללי עבודה!!

משמעות הדבר היא שירושלים עומדת להיות עיר המכילה בתוכה הרבה מקומות עבודה, וכדי למלא את מקומות העבודה, כמובן שקיים צורך גבוה מאוד בדירות, לצורך מגורים עבור אותם אלפי עובדים.

3. מיצוי הפוטנציאל לפנינו - מחיר למ"ר ממוצע בירושלים הינו 34 אלף ש''ח למ"ר. לעומת זאת, בתל אביב המחיר הממוצע למ"ר עומד על 55 אלף ש''ח. מציאות זו מעידה כי ירושלים טרם מיצתה את הפוטנציאל שלה, בין השאר בגלל מיעוט הבנייה בעיר, דבר שעומד להשתנות בשנים הקרובות, בעקבות הפרויקטים הרבים בעיר, שיוקמו במסגרת התחדשות עירונית.

4. עליית מחירים בבירה - כפי שהצהרנו קודם, מחירי הדירות בירושלים עולים מכיוון שכרגע אין התחלות בנייה בעיר. ב'גלובס' מציינים: עוד עולה מהניתוח של G CITY כי מרכז הארץ, השרון וגוש דן הובילו את הירידות, שעה שברבעון הראשון המחירים בהם ירדו ב-1.8%.

באזורי הצפון, חיפה והקריות המחירים ירדו ב-1.7% , ואילו בדרום המחירים ירדו ב1.4%. המחוז היחידי שהמחירים בו הוסיפו לטפס ברבעון הראשון של 2023 היה ירושלים, שבו הם עלו ב-1.7%

5. בעקבות מדיניותו של ראש העיר הקודם בירושלים, ניר ברקת, העיר עומדת לשנות את פניה. ברקת ביקש לקדם בניה מסיבית סביב הרכבת הקלה ואף לבנות מגדלים שיתנשאו לגובה של 30 קומות סביב ציר הרכבת הקלה. על כן, בשנים הקרובות צפויה בנייה מסיבית באזור כולו. הביקוש לדירות יתרכז בעיקר סביב ציר הרכבת הקלה ואזורי המסחר שבקרבתו, על מנת ליהנות מנגישות של כל תוואי המסחר בקרבת מקום.

הביקוש העיקרי צפוי להיות לפרויקטים של פינוי בינוי, להם מעניקה העירייה עדיפות רבה על פני פרויקטים אחרים. לכן מומלץ לאתר נכס להשקעה סביב ציר הרכבת הקלה, המיקום האטרקטיבי ביותר, וליהנות מתשואה גבוהה, בעקבות המחירים שצפויים לזנק משמעותית.

ואלו רק טעימות קלות שהגישו לנו מומחי חברת בית. רוצים לקבל עוד טיפים שיכניסו אתכם לעולם מרתק של השקעות בעיר הבירה? לחצו כאן והורידו את המדריך האיכותי והאטרקטיבי של חברת בית