הרב ברוך אפרתי, שעונה בקבוצות שו"ת רבות בווטסאפ, מתייחס לחשיבות סינון התכנים שמגיעים לילדים ומבוגרים וממליץ על השימוש באינטרנט רימון.
"אנחנו לפני החופש הגדול, הנוער נמצא בתנועות הנוער ובמקומות ציבוריים, אבל גם ברחבי הרשת הוירטואלית ונחשף לדברים טובים לצד דברים פחות טובים. כהורים וכמחנכים זה אזור הנוחות שלנו, לדבר על הנוער ופחות על עצמנו. אבל צריך לשאול: מה איתנו המבוגרים? אנחנו לא נחשפים לתכנים בעייתיים בדומה לנוער?", מסביר הרב אפרתי.
הכתבה בשיתוף אינטרנט רימון, להצטרפות לחצו כאן
לדבריו, "למדנו סור מרע - ועשה טוב, בקש שלום ורדפהו. הסור מרע - צריך שנדאג למנוע מאיתנו היחשפות לא רצונית לתכנים שמקלקלים את המוחות והלבבות של המבוגרים והילדים. עושים זאת על ידי סינון - שאנחנו מראש מחליטים שיהיה - על הטלפון הסלולרי, המחשבים הניידים והנייחים. זה הכרחי מאוד כי אם אדם רואה בעל כורחו כרגע משהו הוא לא נידון על זה בשמיים. אבל אם אדם הולך במקום של חוסר צניעות מתוך מודעות - ודאי שהוא נידון על המראות האסורים. אם יש על המחשב סינון הוא מקום מוגן יחסית - אך אם לא זה כמו חוף הים".
"עשה טוב - להרבות את התוכן בזמנים הפנויים, ליצור תוכן לנוער ולנו המבוגרים. אחרי העבודה אדם צריך להתרענן לפני שהוא עוסק בתורה? אפשר למצוא דרכים שהן בריאות לנפש ולגוף ואין בהן חוסר צניעות".
"בקש שלום ורדפהו - לא לכפות על הנוער. אנחנו מבקשים לעודד בחירה חופשית טובה ולא למנוע אותה. כדי שזה יקרה צריך לחיות בעולם מצד אחד - ומצד שני לא להגיע למקומות של ניסיון שאי אפשר לעמוד בו", מוסיף הרב אפרתי.
הוא ממליץ שגם קהילות ולא רק יחידים יעודדו את סינון התכנים. "הקהילה צריכה לעודד שיח עם מבוגרים ובני נוער על ההתמודדויות בעולם המודרני, על היחשפות לדברים שלא צריך להיחשף עליהם ואיך להתמודד עם הדבר ולמנוע אותו. השיח חשוב מאוד כי אור השמש מחטא את הפצעים. לא לדבר על זה - לא יפתור דבר".
"מאוד חשוב ויעיל שהקהילות ינסו לעודד מפגש עם מקומות שמאפשרים סינונים לאתרים ולמכשירים סלולריים כי זו עבודת ה' מן המעלה הראשונה", מסכם הרב אפרתי.
הכתבה בשיתוף אינטרנט רימון, להצטרפות לחצו כאן