
במהלך השבוע האחרון ממשלת גרמניה והאיחוד האירופי ספגו אש כבדה בשל שיחותיהם הפומביות עם פקידי הרפובליקה האסלאמית מטעם משרד החוץ האיראני, אשר אמונים על יחסי החוץ והתקשורת עם ארה"ב, האיחוד האירופי והארגונים הבינ"ל בוינה.
מזכ"ל המפלגה הדמוקרטית הליברלית החופשית (FDP) בגרמניה, ביג'אן דג'יר-סראי, מתח ביקורת על פגישתו של פקיד מדיניות החוץ של האיחוד האירופי, אנריקה מורה, עם סגן שר החוץ האיראני עלי באקרי-קאני, שהוא גם מנהל המשא ומתן הראשי והרשמי של טהרן על הסכם הגרעין.
האיראני והגרמני נפגשו במהלך השבוע שעבר בקטאר ודנו בסיכויים להחיות את הסכם הגרעין JCPOA מ-2015. תוכנית הגרעין של איראן מתקדמת במהירות עם רמה גבוהה של העשרת אורניום.
פעילים איראנים ותומכיהם במערב מנהלים במשך חודשים קמפיין כדי לשכנע את מדינות אירופה להגדיר את משמרות המהפכה כארגון טרור. ארצות הברית עשתה את הצעד הזה ב-2019. במכתב מטעם משרד החוץ הגרמני נכתב כי נציגי שלוש מדינות אירופה, החתומות על ה- JCPOA, נפגשו עם סגן שר החוץ האיראני באבו דאבי ב-12 ביוני, אך הממשלה הפדרלית אינה מתייחסת לפרטי השיחות החסויות.
מוקדם יותר, סטפני ליכטנשטיין, עיתונאית עצמאית מווינה, ציטטה את מקורותיה שאמרו כי השיחה הזו התמקדה בנושאים כמו תוכנית הגרעין של הרפובליקה האסלאמית, תמיכה צבאית במלחמת רוסיה באוקראינה ומצבם של שבויים זרים.
לאחרונה, בדיווח בלעדי, חשף ה"וושינגטון פוסט" את שלוש הדרישות של ממשל ביידן מהרפובליקה האסלאמית, שהועלו במהלך המשא ומתן העקיף בין וושינגטון לטהראן, בטענה שדרישות כאלה אינן כוללות את "החייאת ה-JCPOA".
המשא ומתן על השבת הסכם הגרעין שנחתם ב-2015 בין איראן למעצמות העולם (JCPOA) נתקע בשנה שעברה. הפקידים האמריקנים אמרו שוב ושוב שההתמקדות שלהם אינה במשא ומתן ה-JCPOA יותר, אלא שהממשל האמריקני מתמקד דווקא בדיכוי הרפובליקה האסלאמית של אנשיה, ובצעדים רלוונטיים אודות התמיכה הצבאית של טהרן לרוסיה, על רקע הלחימה באוקראינה.