ממשלת ארצות הברית תפסיק לממן ולהשתתף בפרוייקטים של מחקר, פיתוח ושיתוף פעולה מדעי ביהודה ושומרון, שלוש שנים לאחר שטראמפ אישר את השת"פ עם יו"ש.
על פי דיווח של ברק רביד באתר וואלה ההחלטה לבטל את שינוי המדיניות של ממשל טראמפ התקבלה במשרד החוץ האמריקאי כבר לפני שנתיים, אולם רק לאחרונה היה צורך לבצע זאת באופן מעשי בגלל בקשה שהוגשה לאחת הקרנות לקבלת מענק לפרויקט מדעי מעבר לקו הירוק.
את הבקשה לקבלת מענק הגישו חוקרים מאוניברסיטת אריאל. על פי הדיווח, בכירים אמריקאים אמרו כי ישראל קיבלה עדכון על שינוי המדיניות עוד לפני החלטות הממשלה האחרונות בנושא הרחבת ההתיישבות.
בכיר במשרד החוץ האמריקאי אמר ל'וואלה': "ההנחיה שהופצה הבהירה כי השתתפות בפרוייקטים משותפים עם ישראל בתחומי המדע והטכנולוגיה באזורים שנכנסו תחת שליטתה אחרי ה-5 ביוני 1967 ושעתידם צריך להיקבע במו"מ על הסדר קבע, אינה עולה בקנה אחד עם מדיניות ארה"ב".
כזכור, באוקטובר 2020 הודיעו ארה"ב וישראל כי יסירו את ההגבלות הגיאוגרפיות שהוטלו בעבר על שלוש קרנות ישראליות-אמריקניות בתחום המחקר והפיתוח ושיתוף הפעולה המדעי ושמנעו מהן לממן פרוייקטים ביהודה ושומרון.
נתניהו ושגריר ארה"ב בישראל דאז דיוויד פרידמן חתמו על ההסכם החדש בטקס שנערך באוניברסיטת אריאל.