"תערוכת הפרח" הנוסטלגית הייתה אירוע חיפאי שנחגג מידי שנה החל מ-1951 ועד אמצע שנות התשעים, כשבשנת 2012 התקיימה שוב תערוכת הפרח כמחווה לאירוע החיפאי הוותיק.
התערוכה, שכללה מיצגים גדולי ממדים של פרחים וצמחים מכל העולם, אורגנה על ידי עיריית חיפה. משתתפי התערוכה היו בעלי משתלות וחנויות פרחים ונהגו לפקוד אותה אישים בכירים ומבקרים מכל הארץ.
התערוכה והאירועים שליוו אותה חידדו את הקשר בין בני האדם לבין הפרחים ואִפשרו למבקרים להישבות בקסם הצבעוני והריחני.
כעת, יותר משבעים שנה מאז הוצגה התערוכה הראשונה, תערוכה מיוחדת שתיפתח במוזיאון העיר חיפה בתחילת יולי מבקשת להציע חזרה נוסטלגית בזמן לאותן תערוכות עבר, אך בו בזמן לשלב גם לחגיגה חדשה של צבע וריח.
התערוכה מעלה שאלות הקשורות לקשר שלנו כבני אדם עם הפרחים המקיפים אותנו. מוצגי התערוכה כוללים חומרים מאוסף מוזיאון העיר ומאוספים נוספים: צילומים היסטוריים, מסמכים, כרזות, עבודות אמנות ועוד, ודרכם ניתן ללמוד על התפתחות תערוכת הפרחים עם השנים ועל היבטיה השונים – על מאפייניה הפיזיים והחזותיים כמו גם על הרגשות והתגובות שהיא עוררה.
לכבוד התערוכה, יצרה אוצרת מוזיאון העיר חיפה, יפעת אשכנזי, חיבור עם שלוש ארצות: טייוואן, ליטא ויפן. לכל אחת מהמדינו יוקדש חדר משלה.
בשיתוף משרד הכלכלה והתרבות של טאיפיי בתל אביב, הוקמה תצוגה אשר מספרת את סיפורה של קבוצה אתנית בטייוואן בשם 'האקה'. בטייוואן ישנה מסורת של פסטיבל המוקדש לפריחת עץ בשם טונג, אשר אנשי ה'האקה' מוקירים, ומתקיים מדי שנה בחודש מאי. הפסטיבל השנתי הוא בעל חשיבות גדולה לתיירות המקומית ומצליח לשמר תרבות ומסורת עם היסטוריה עתיקה. החדר מספק הצצה לאמנות העיצוב והעיטור של אנשי ה'האקה'.
המוזיאון, יחד עם המכון הליטאי לתרבות, הזמינו קבוצת אמניות מליטא הנקראת Baltos Kandys (עשים לבנים) להשתתף בתערוכה. בחדר שיוקדש לקבוצת האמניות יוצג שטיח מנדלה ענק המורכב כולו מפרחי לבד שהן הכינו. המנדלה מורכבת ממערכת של צורות שחוזרות על עצמן – מודל שמחבר בין החומר והרוח. נוסף על כך, צורת המנדלה מבטאת את עיקרון האינסופיות של העולם. אפשר להסתכל גם באופן זה על צורות הפרחים, שכן כל פרח מגלם בתוכו את צורת המנדלה האינסופית החוזרת על עצמה.
כמו כן, הודות לסיוע שגרירות יפן בישראל, יתקיימו ביום פתיחת התערוכה, החל משעות הבוקר, סדנאות איקבנה (סידור פרחים יפני מסורתי). לכבוד המאורע יגיעו במיוחד לארץ כ-10 מורות איקבנה ותיקות שיעבירו את הסדנאות וכן יערכו הדגמת סידור פרחים בערב פתיחת התערוכה. בנוסף, יוקדש חדר בתערוכה למסורת יפנית נוספת - האוריגמי. בחדר יוכלו המבקרים לעשות קיפולי אוריגמי של 4 פרחים שונים, לכתוב בתוכם משאלה, ולאחר מכן לחבר את הפרח לעץ, בתקווה שמשאלתם תתגשם.
על קירות המוזיאון יוצגו גם צילומים של הצלם החיפאי הידוע צבי רוגר שהיה הצלם של עיריית חיפה במשך שנים רבות. הצילומים שיוצגו בתערוכה זו מתעדים את תערוכת הפרחים של 2012 ואת הקמתה. בנוסף, סביב התערוכה יהיו מגוון פעילויות לילדים: חדר חושך, פעילות אוריגמי, משחק דיגיטלי של חיפוש פרחים בחלל המוזיאון וחלל משפחתי חוויתי עם כריות ופופים בו הילדים יוכלו לשבת ולקרוא מגזינים וספרים על פרחים.