מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי הודיע היום (ראשון) כי יסיים את כהונתו במשטרה ולא ימשיך לשנה נוספת.
"בקדנציה שלי כמפכ"ל, במשך שנתיים וחצי, שירתתי תחת שלוש ממשלות ושלושה שרים. בתנאים שעומדים לרשותי כמפכ"ל, השתדלתי לעשות את המיטב ולשמור על מקצועיות וממלכתיות. זה לא סוד שאין בכוונתי להמשיך שנה רביעית בתנאים האלה. אני תורם עשרות שנים למען מדינת ישראל והחברה בישראל - שאתם חלק בלתי נפרד ממנה. לא אתן לסיטואציה המורכבת שבה אנו נמצאים, להשפיע על ההתנהלות הערכית, המוסרית והמקצועית, לא שלי ולא של אף אחד מהשוטרים שלי", אמר שבתאי במפגש עם ראשי רשויות ערביות.
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיב: "אני רוצה להגיד תודה רבה למפכ"ל קובי שבתאי על עשרות שנים של שירות למען מדינת ישראל. זה לא סוד שהיו בנינו מחלוקות, מחלוקות מהותיות. אבל המפכ"ל היה לוחם שנים רבות, לוחם טוב, לוחם חזק למען המדינה, מודה לו על שנים של שירות".
יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הגיב "יש לי מאות שעות עם רנ"צ קובי שבתאי - מתפקידיו הרבים לאורך השנים כמי שהקים ופיקד על יחידת המסתערבים, ועד לתפקידו האחרון כמפכ"ל. מדובר באדם אמיץ וישר, נושא עיטור האומץ והמופת, שנפצע לא אחת במהלך שירותו, ושימשיך לשרת את מדינת ישראל עד לדקה האחרונה במדים ומעבר לכך. זמן התודה עוד יגיע".
"אם נותרה לנתניהו יושרה ודאגה לביטחון אזרחי ישראל, עליו לוודא שאדם חסר אחריות כמו בן גביר, לא יהיה זה שימנה את המפכ"ל הבא. הוא לא כשיר לכך. זו תהיה פגיעה בביטחון הציבור ונזק כבד למשטרה שנים קדימה", דברי גנץ.
המפגש שבו נאמרו דברי שבתאי התקיים במכללה הלאומית לשוטרים ונטלו בו חלק ראשי ערים ומועצות מקומיות ערביות.
המפכ"ל הצהיר כי המשטרה מתקשה להתמודד עם העומס הרב המוטל עליה. "כפי שכבר הצהרתי לא אחת בעבר - משטרת ישראל קטנה ביחס למשימות העומדות לפתחה והמצב הולך ומחמיר. המענה במשל"טים חסר, אין די ניידות ואמצעים בתחנות, אין די שוטרים שימלאו את השורות ויתנו מענה לאירועים, חלקם אירועים מסכני חיים – פערים אלו, מובילים בהכרח לפגיעה בביטחון האישי של כל אחד ואחת מאתנו. מדינת ישראל זקוקה למשטרה חזקה, גדולה ועוצמתית, המצוידת בכל הציוד והאמצעים הנדרשים".
לדבריו, "גל אירועי הרצח במגזר הערבי, ששיאו באירוע הטרור הפלילי שהתרחש ביפיע, מדירים שינה מעיני. מעיני כולנו. לא ניתן להשלים חלילה עם מציאות שכזו".
"ראש הממשלה, ראש המל"ל והשר לביטחון לאומי – כולם נרתמו למאמץ. המאמץ הוא לאומי, וכולל מאבק עיקש בכל התחומים והמישורים", הוסיף.
עוד אמר: "אני מאמין כי שילוב זרועות בין כלל הרשויות וגורמי אכיפת החוק וּרתימת החברה הערבית לשיתוף פעולה, הם הערובה למיגור התופעה וקטיעת שרשרת הדמים. עלינו החובה והאחריות להתמיד במלאכה וּלהוביל לסיכול כל ניסיון של פגיעה בחיי אדם. יש בתוך הקהל ראשי רשויות אמיצים, שאיתם ניתן לקדם את האינטרסים המשותפים. עלינו להמשיך ולפעול בשילוב זרועות, בשקיפות ובערבות הדדית".
ראש אגף סי'ף ניצב נתן בוזנה אמר:" במהלך ההתכנסות נחשפתם ידידיי ראשי הרשויות לפריסת היכולות המבצעיות והטכנולגיות של משטרת ישראל. בימים אלו, אתגרים רבים עומדים לפני משטרת ישראל ומדינת ישראל, האלימות והפשיעה הגואה בקרב החברה הערבית כולה זועקת לפתרון, אין ספק שזו היא " שעת חירום" !
לאחרונה הנחה המפכ"ל על גיבוש מענה מבצעי כולל כנגד מחוללי הפשיעה".
"האלימות והפשיעה בחברה הערבית איננה גזרת גורל, לטעמי, רק שילוב, אמיתי בין משרדי הממשלה, הרשויות המקומיות ומשטרת ישראל יביא את השינוי המיוחל, יפחית את האלימות והפשיעה. משטרת ישראל, באמצעות מפקדים ושוטרים מסורים, הפועלים לילות כימים, מחבקת את הציבור הנורמטיבי ומפגינה יד קשה עם אלה המנסים לערער ולפרום את היציבות ואת השקט הקהילתי בחברה הערבית", ציין.
מודר יונס, נציג המועצות, אמר כי "באנו להשמיע ולשמוע את האמת. המצב היום יומי שלנו הוא רצח אחר רצח וחוסר תחושת ביטחון. אני כאזרח רוצה לקבל ביטחון בישוב שלי וזה תפקיד המשטרה. החברה הערבית טובה ומתורבתת וטובי בניה הם חלק מהחברה הישראלית".