הזיכרון של הפיגוע האחרון ביישוב עלי שבו נרצחו 4 יהודים טרי אצל כולנו. מתוך ארבעת הנרצחים, שלשה היו בחורים צעירים. האחד השתחרר בחודשים האחרונים מהצבא, והשנים האחרים מתחת לגיל 18.
שניים מהם התגוררו בזמן האחרון בגבעה בסמוך ליישוב כוכב השחר. בתקשורת הכללית השם 'נוער הגבעות' נאמר בד"כ בהקשרים שלילים, אבל כמו תמיד כשמתקרבים ומכירים באמת (ולא מאמינים לכל דבר שנאמר בתקשורת) מגלים אנשים מופלאים עם יכולת מנהיגות והובלה, שממש חיים אידיאלים ולא רק מדברים עליהם.
מטרתם העיקרית של הגבעות היא ביסוס השליטה היהודית על קרקעות המדינה. לפני 100 שנה בזמן העלייה הראשונה והשנייה תפיסת העולם הייתה מאד פשוטה- מי שנמצא בפועל בשטח הוא הריבון והבעלים של הקרקע. הדבר הפשוט הזה נכון גם היום. ולכן הגבעות והנערים (והנערות) שמאיישים אותם תופסים אדמות מדינה ולא מאפשרים לערבים להשתלט על הקרקע. במידה והנערים (והנערות) לא יהיו שם, הקרקעות והשטחים הללו יופקרו לידי הערבים. ומחבלי ארץ ישראל אותם שחררנו במלחמת ששת הימים לא ישאר הרבה.
אז איך שומרים על קרקעות?
הדרך הכי יעילה היא יציאה למרעה. מוציאים את הכבשים למרעה למשך 3-4 שעות, פעמיים ביום. העדרים מתפרסים על שטח רחב, השטח הזה מסומן כשטח של הגבעה וכך הפולשים לא נכנסים ועושים בקרקע כבשלהם.
יציאה למרעה איננה דבר קל. כדי להצליח להוביל מאות כבשים במשך כמה שעות הרועה צריך להיות מנהיג אמיתי. מצד אחד אסרטיבי ונחוש, ומצד שני מתחשב בצאן מרעיתו. רעיית צאן בונה את האישיות של הרועה עצמו, בדרך כלל המרעה מתרחש במקומות רחוקים מהיישוב שבהם יש סכנות לא פשוטות כדוגמת בע"ח תוקפנים ותנאי מזג אוויר לא קלים (אין מזגן בקיץ ולא חימום בחורף) התנאים הקשים הללו יוצרים אנשים עם חוסן נפשי גבוה. המנהיגים הצעירים הללו מחשלים את האישיות שלהם והופכים לאנשים בוגרים שיכולים לעמוד באתגרים אדירים. הנערים הללו יהפכו למנהיגים בעתיד ויובילו מהלכים ענקיים.
רבים ממנהיגי האומה שלנו היו רועה צאן; יעקב אבינו רעה את צאן לבן במשך עשרות שנים. יעקב מעיד על עצמו שזאת הייתה מלאכה קשה ביותר "בַיּ֛וֹם אֲכָלַ֥נִי חֹ֖רֶב וְקֶ֣רַח בַּלָּ֑יְלָה וַתִּדַּ֥ד שְׁנָתִ֖י מֵֽעֵינָֽי".
משה רבנו רעה את צאן יתרו חותנו במדבר במשך עשרות שנים. כשה' רואה איך משה מתייחס בעדינות ובמסירות לכל אחד מהכבשים הוא מחליט שמשה ינהיג ויוציא את בנ"י ממצרים "נָחִ֣יתָ כַצֹּ֣אן עַמֶּ֑ךָ בְּֽיַד־מֹשֶׁ֥ה"
דוד המלך היה רועה את צאן אביו, במרחבי המדבר הוא התמודד עם חיות שזממו לטרוף את הצאן "וַיֹּ֤אמֶר דָּוִד֙ אֶל־שָׁא֔וּל רֹעֶ֨ה הָיָ֧ה עַבְדְּךָ֛ לְאָבִ֖יו בַּצֹּ֑אן וּבָ֤א הָֽאֲרִי֙ וְאֶת־הַדּ֔וֹב וְנָשָׂ֥א שֶׂ֖ה מֵהָעֵֽדֶר וְיָצָ֧אתִי אַחֲרָ֛יו וְהִכִּתִ֖יו וְהִצַּ֣לְתִּי מִפִּ֑יו וַיָּ֣קָם עָלַ֔י וְהֶחֱזַ֙קְתִּי֙ בִּזְקָנ֔וֹ וְהִכִּתִ֖יו וַהֲמִיתִּֽיו"
בהמשך חייו החוויה הזו נסכה בדוד כוחות לצאת להלחם בגולית הפלשתי, וכך להציל את עם ישראל במלחמה מול פלשיתים "גַּ֧ם אֶֽת־הָאֲרִ֛י גַּם־הַדּ֖וֹב הִכָּ֣ה עַבְדֶּ֑ךָ וְֽ֠הָיָה הַפְּלִשְׁתִּ֨י הֶעָרֵ֤ל הַזֶּה֙ כְּאַחַ֣ד מֵהֶ֔ם כִּ֣י חֵרֵ֔ף מַעַרְכֹ֖ת אֱלֹהִ֥ים חַיִּֽים" שימו לב איך פעולה של רעיית צאן מובילה בסוף למהלכים מרחיקי לכת על כל עם ישראל.
מהיכן תעצומות הנפש של נוער הגבעות? איך מגדלים נוער שמלא בכל כך הרבה אידיאלים? איך מייצרים נוער שמוכן להקדיש את עצמו למען מטרה גדולה שהוא כה מאמין בה?
איך יוצרים מנהיגים צעירים שלעתיד לבוא תנהיג את האומה כולה?
התשובה לכל השאלות הללו איננה מסובכת, הכל מתחיל מהתוכן שהנוער צורך ומקבל בשנות הנעורים. אם אנחנו רוצים לגדול להנהיג ולהשפיע, אנחנו צריכים ללמוד לצרוך תוכן איכותי ומשמעותי ברמה גבוהה ולא רק תכנים רדודים (שנמצאים בכל פינה). מה שנער לומד ומקבל בשנות הנעורים הולך איתו לכל החיים ומשפיע על כל אורחות חייו ומעשיו.
האם יש במה שהנוער יכול לקבל בה תוכן איכותי משמעותי שמתאים לעולם הערכים שלו?
התשובה נמצאת במגזין 'מקום בעולם'. מגזין שמאגד בתוכו עולם תוכן עמוק ועשיר שמתאים בדיוק לכם בני הנוער. ב'מקום בעולם' משלב בין הישן לחדש, מצד אחד נמצאים בו החידושים הכי עדכניים ועכשווים, ומצד שני יש חיבור עמוק למקורות והשורשים שלנו. יש בו פינות הומור וקומיקס וגם פינות תורניות וסוגיות מדיניות.
המגזין מאגד בתוכו את מיטב אנשי התוכן של התחומים שרלוונטים לבניית האישיות שלכם. ככה בונים מנהיגים כבר מגיל צעיר, אז אם אתם רוצים לצאת מהמסכים ולגדול באמת, 'מקום בעולם' זה המקום.
נ.ב אם נדלקתם על רעיית צאן דברו איתנו, ננסה לסדר לכם סדנת מנהיגות אישית..
אלעד בוקבזה הוא מרצה לנוער מטעם מגזין הנוער מקום בעולם
הצטרפו עכשיו למנויי מגזין 'מקום בעולם' לחודשי הקיץ ב5 ₪ בלבד לחודש.