
חבר הכנסת דני דנון, חבר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, מברך בראיון לערוץ 7 על הישגי המבצע בג'נין, אך מדגיש כי על גורמי הביטחון להמשיך בדרך זו כחלק משגרת הפעילות מול הטרור ולא כמבצע בודד.
"אנחנו צריכים להודות לכוחות שעשו עבודת קודש ולהשתתף בצער משפחת החייל ההרוג דוד יהודה יצחק שנתן את נפשו ועם משפחת בית אל שמתאבלת היום, אבל הדבר הזה היה הכרחי. צריך להבין שזה לא סיום התהליך אלא התחלה של התהליך", אומר דנון.
"הצבא והשב"כ צריכים לאמץ את הגישה ההתקפית כנקודת עבודה קבועה ולא כאירוע חריג", מוסיף דנון. "מבצעים כאלה צריכים להיות דבר שבשגרה ולתת אור ירוק לפעולות כאלו כל הזמן. זה תפקידו של צה"ל, להגן, לתקוף ולהשאיר את המחבלים במגננה".
האם זו הסיבה שהקפידו שלא להגדיר את האירוע כמבצע? הרצון לשמר את האירוע כחלק משגרת הפעילות המבצעית? דנון משיב שיתכן וגם לכך היה חלק בדבר, אך גם לעובדה שמבצע מחייב כינוס קבינט ובמקרה זה קבינט לא כונס טרם היציאה לפעולה.
"צריך להעביר מסר ברור למפקדים בצה"ל. יש לכם אור ירוק לפעול מול המחבלים לפגוע בהם בכל שעה ובכל מקום, גם מהאוויר, להפתיע אותם. זו צריכה להיות רוח הדברים. אנחנו לא צריכים לראות באירוע כזה אירוע חריג. המחבלים שמתכננים לפגוע בנו צריכים לדעת שאנחנו ישובים עליהם יום וליל", אומר דנון.
באשר להשלכות מבצע שכזה לטווח ארוך הוא אומר כי עלינו לבחון את האירוע בשני פרמטרים: "הדבר הראשון הוא עניין צמצום פעילות הטרור בגזרה, מה שמכונה 'כיסוח דשא', מה שצריך להיות באופן קבוע ויזום. שנית, יצירת הרתעה שזה הדבר החשוב יותר. יצירת הרתעה מול המחבלים שולחיהם ומי שמממן אותם, ואת זה אנחנו צריכים לעשות באופן קבוע". לטעמו צה"ל השיג את היעד הזה ב"עצם הכנסת כוחות והפעלת אמצעים טכנולוגיים וההבנה של המחבלים שאנחנו יכולים להגיע אליהם לפתח החלון"
לזאת הוא שב וקובע כי עלינו "לא להמתין שנים עד למבצע הבא, אלא לעשות את הפעולה הזו באופן קבוע כל הזמן, לתת בראש כל הזמן. בכל כמה חודשים, כשיש לנו מידע מודיעיני, לתת לצבא אור ירוק לפעול". האם שרי הממשלה ערוכים לסוג כזה של פעילות שגרה? "אני סומך על ראש הממשלה ושר הביטחון", משיב דנון ומוסיף: "המבצע הזה הוכיח את עצמו. הוא היה מוגבל במטרות ובהיקף, אבל הגישה שלו היא גישה נכונה וצריך לוודא שזו גישה רציפה ומתמשכת".