חיילת באמ"ן
חיילת באמ"ןצילום: דובר צה"ל

אחרי עשור בזירה האיראנית ותפקיד ראש הזירה הפלסטינית ביחידה, סגנית מפקד 8200 לא מופתעת מהישגי המודיעין במבצע הנוכחי.

רגע לפני פסק זמן מהקריירה הצבאית, מספרת אל"מ ג' לריקי רט במוסף יומן של 'מקור ראשון' על המסלול מביה"ס הדתי בחולון ועד צמרת היחידה היוקרתית באמ"ן.

על התפקיד של 8200 במבצע בג'נין: "האתגר המשמעותי שלנו הוא התמודדות עם ארגוני הטרור שעושים שימוש ציני באזרחים. קהילת המודיעין נדרשת לתמוך ולספק מידע לכוחות הפועלים בשטח לנטרל את תשתיות הטרור ולהוות כח מגן בהגנה על היישובים והאזרחים המבקשים לחיות חיי שגרה. זה תפקידנו ולא נשקוט עד שנשלים את המשימה יחד".

היא התייחסה לתופעת בריחת המוחות: "לשמחתי הרבה, 8200 זוכה שאנשים טובים מגיעים אליה, ואנשים טובים נשארים בה. הסיבה היא המשמעות הגדולה שאנשים זוכים לממש כאן. אנחנו לא זקוקים למאה אחוז מהאנשים שיישארו, ואנחנו עומדים ביעד הכמותי והאיכותי שאנחנו צריכים שיישארו פה. תחושת משמעות ואנשים טובים אלו הדברים הכי טובים ב־,8200 וזו הסיבה שאנשים נשארים פה. זו גם הסיבה שאני נשארתי. אין בי תחושת החמצה על אנשים שבחרו להישאר כאן רק פרק זמן ראשוני".

"אני שמחה על מי שמימש את הניסיון שלו ונשאר מעבר לחובה, ומאוד שמחה גם על כך שהוא יוצא לאזרחות. אולי היו שלבים שהיינו צריכים לרדוף אחרי אנשים, היום אני לא מרגישה ככה. אני שמחה שיש איזונים טובים בין העשייה הביטחונית לעשייה הכלכלית והאזרחית במדינת ישראל".

על אינתיפאדת הסכינים בשנים 2015-2016 כששימשה כראש הזירה הפלסטינית ב8200 סיפרה: "זו הייתה השנה הכי קשה בשבילי. פיקדתי על זירה מורכבת. אתה בונה הרבה שנים את הכוח והיכולות, אבל צריך לפתח חוסן להתמודד עם אתגרים משתנים. בזירה הפלסטינית אתה נע בין אתגר סיכול הפיגועים, ובין הרצון לא לשבש את החיים האזרחיים במדינת ישראל ולא לזרוע פחד".