בשיחה עם ערוץ 7, מסבירה יהודית שילה, סגנית מנהלת בית הספר לסיעוד 'שערי צדק', על המסלול להסבת אקדמיים לתחום הסיעוד, המתקיים בבית החולים שערי צדק, על יכולת ההשפעה המגוונת שהתפקיד מעניק, ואפשרויות הקידום והעצמאות הקלינית.

שילה הסבירה על המגמה לפיה הרבה אנשים עוברים לעסוק בסיעוד וסיפרה: "הרבה אנשים שלמדו דברים בעבר ורוצים לעשות שינוי. זה מאוד מקובל. סיעוד זה מקצוע של נתינה, עשייה ומגע אישי, ובסופו של דבר זה מקצוע שהרבה אנשים רוצים להיות בו".

לפרטים נוספים על מסלול ההסבה לסיעוד במרכז הרפואי שערי צדק לחצו כאן

היא מתארת למי מתאים התואר: "אם יש לך תואר שמוכר ע"י משרד החינוך, אפשר להירשם למסלול שלנו, 30 חודשים, בסופם ניגשים למבחן של אח או אחות מוסמכת. אנחנו משתדלים לעשות יום-יומיים בזום, שזה כמובן עוזר מבחינת הנסיעות והכל. הקורונה לימדה אותנו ואנחנו יודעים לעשות את זה טוב".

להורים שחוששים שלימודים יבואו על חשבון המשפחה, מספרת יהודית על מתווה ייחודי ומותאם להם. "המתווה הזה מותאם לאנשים שיש להם ילדים במערכת החינוך, הוא נמשך על פני שלוש שנים ומותאם לחופשים של מערכת החינוך. הלימודים מסתיימים מידי יום בשעה 13:00 שזה מתאים להורים לילדים קטנים". כל זה מצטרף לאפשרות ללמוד חלק מהתואר בלימוד מרחוק דרך זום.

"אחים ואחיות היום נמצאים במתארים מאוד מגוונים. בבתי חולים, במרפאות בקהילה, מוסדות לאשפוזים ממושכים, יש אין סוף של אפשרויות להשפיע. אחרי שלומדים את הסיעוד אפשר לעבור משדה לשדה בתוך המקצוע. אפשר גם להגיע בשלב מסוים להגעה לתפקיד של מומחיות קלינית, שזה דרג הגבוה ביותר של הסיעוד. זו עצמאות קלינית, עם יכולת השפעה על אנשים במנעד מצבים. מזמינה את הציבור לשאול שאלות, לבוא ולהתרשם, ביום הפתוח שיתקיים ב-14 ביולי אצלנו", היא מסכמת.

לפרטים נוספים על מסלול ההסבה לסיעוד במרכז הרפואי שערי צדק לחצו כאן