חבר הכנסת עופר כסיף (חד"ש, הרשימה המשותפת) מאשים את העיתונאי ארנון סגל במעשה המבטא את האידאולוגיה הנאצית זאת לאחר שתרם כליה בתנאי שתיועד ליהודי בלבד.
בציוץ בטוויטר כתב כסיף: "רפואה שאינה פועלת עפ"י צרכיו הרפואיים של האדם אלא עפ"י זהותו היא הרפואה שמוכרת לנו מימי מנגלה. זו תפיסה חולנית ומעוותת שראויה לכל גינוי והוקעה".
"ארנון סגל במעשה בזוי ומחליא משמר במעשה שלו את מורשת מנגלה, לא פחות", הדגיש כסיף.
יצויין כי פסקי הלכה של חכמי דת מוסלמים, ובהם איש דת פלסטיני בכיר, אוסרים על תרומת איברים ל"ציונים" בהיותם כובשים של האדמה האיסלאמית בפלסטין, והיותם נחשבים ללוחמים.
בראיון ל'ynet' נשאל ארנון סגל איך יגיב אם הכליה שלו תגיע לאיש שמאל או להט"ב, וענה: "אני מכבד את כולם". בנוסף הבהיר: "התנאי היחיד שלי היה שהכליה תלך ליהודי. זה העם שלי, וזו הקהילה שלי".
דבריו עורר סערה ויושבת ראש מפלגת 'מרצ' לשעבר זהבה גלאון תקפה "גם שתי כליות לא מספיקות כדי לנקות את הרעל שזורם לו בגוף אז מה זה כבר משנה".
עו"ד נתי רום הגיב לה: "איך גידלנו עשבים שוטים ובזויים שכמוך בחברה הישראלית? איך הגעת למקום הכל כך נמוך הזה איך? נותר רק להתפלל עלייך שתצליחי לצאת מזה". ד"ר מיכאל בן ארי עקץ: "תזכירי לי כמה ערבים גרים בקיבוצים, הלכו לי לאיבוד המספרים".
במשרד הבריאות הגיבו בחריפות לדברים שפרסם ארנון סגל: "הערך העליון במערכת הבריאות הוא ערך החיים. אנו רואים חשיבות בהצלת חיים ללא הבדל דת, גזע, מין מגדר או כל הבדל אחר. בישראל תורמים יהודים לערבים וערבים ליהודים, ללא תלות בדת, אלא על בסיס הצורך להציל חיי אדם. כל אדם הנכנס למערכת הבריאות משיל מעליו את הזהות החברתית, הדתית או השבטית שלו והוא רק אדם - מטופל או מטפל", אמרו במשרד.
עוד הוסיפו כי "כל חלקי החברה הישראלית נמצאים יחד ברגעי האמת של כולנו בחיים, ברגעים בהם הדברים היקרים לנו ביותר – הבריאות שלנו ושל הקרובים לנו, מתערערים ונמצאים במבחן. תרומות איברים דרך המרכז הלאומי להשתלות נעשות דרך מנגנון הקצאה לאומי בהתאם לרשימת ההמתנה כאשר המנגנון מבוסס על פרמטרים מקצועיים רפואיים והכל נעשה באופן שוויוני, ללא כל אבחנה של דת, גזע ומין, ולא ניתן להתנות או לבקש את זהות התורם".
בהמשך הודעה המשרד נכתב: "בתרומה מן החי, כאשר החיבור וההקצאה בין התורם לנתרם לא נעשים על ידי המרכז להשתלות לתורם הזכות להחליט למי הוא מעונין לתרום ואת זהות התורם (לבן משפחתו, מכרו, שכנו וכו'). התורם והנתרם עוברים ועדת הערכה של המרכז הלאומי להשתלות, שמטרתה לבדוק את הכשירות הבריאותית והנפשית של התורם והנתרם ולבדוק שהתרומה הינה אלטרואיסטית לחלוטין, אך אל הוועדה מגיע התורם לאחר שבחר את הנתרם שהוא מעוניין לתרום לו ולמרכז אין יכולות להתערב בשיקול הדעת וברצון התורם".