שיטפונות בהודו, ארכיון
שיטפונות בהודו, ארכיוןצילום: אייסטוק

לירון, אחת הישראליות שחולצו מאזור האסון בהודו, סיפרה לחדשות 12 על הדרך שהיא וחבריה נאלצו לעבור כדי להגיע למקום בטוח.

"היינו תקועים בכפר קטן 5 ימים", סיפרה לירון, "החלטנו לצאת. לקחנו ג'יפ, באמצע היו מפולות אבנים ענקיות שחסמו את הדרך. עצרנו באמצע שום מקום והתחלנו ללכת".

היא משתפת כי "היו כמה רגעים מפחידים - כל הסיטואציה הייתה מפחידה. הלכנו מעל 20 ק"מ ברגל. מרגישים טוב עכשיו. אנחנו ביחד ומחכים לחילוץ. כל הדרכים חסומות, אין קליטה והודו מתפרקת. מחכים שיפתחו את הדרכים".

משרד החוץ עדכן הבוקר (שישי) כי נכון לעכשיו 38 ישראלים נותרו מנותקי קשר לאחר סופות המונסון שפקדו את צפון הודו.

שגריר ישראל בהודו נאור גילאון, כינס הבוקר את אגפי הנציגות, חברות החילוץ הישראליות מגנוס ומגן והמחלקה לישראלים בחו"ל במטה משרד החוץ בארץ, כדי לדון בסטטוס החילוצים על רקע גל המונסון הבא הצפוי בשעות הצהרים.

חלק מהמטיילים בעמק פרוואטי פונו באופן רגלי בסיוע חברות החילוץ. לאחרים שנשארו אין מצוקת מים או מזון.

במשרד ממליצים לישראלים להימנע מהגעה לעמק פרוואטי ומקומות מוכי שטפון נוספים במדינת הימאצ'ל פארדש. למטילים המצויים בעמק הובהר על ידי נציגי חברות החילוץ בשטח - כי רצוי להימנע מהמצאות בדרכים בעת גשמי המונסון.

השגרירות בדלהי פועלת בכל שעות היממה מאז תחילת אירוע זה מול הממשלה ההודית וכוחות החילוץ המקומיים לטיפול במטיילים. יש לציין כי הכוחות המקומיים מטפלים במיליוני בני אדם באזור ועדין עושים מאמצים מיוחדים וגדולים בהיקפם לסייע למטיילים הישראלים כולל שלוש משלחות חילוץ רגליות שפעלו בעמק והוציאו ישראלים מכפרים מבודדים.