חבר הכנסת משה קינלי טור פז (יש עתיד) סבור כי יש להוציא את הצבא מהוויכוח הפוליטי, אך להקשיב למתנדבים הטוענים שקשה להם להמשיך בכך.
"אנחנו בקטע מאוד קריטי שבו יש דיון על החוזה שבין הממשלה לבין האזרחים. הרבה אנשים מרגישים שאנחנו כעת בהפרת חוזה וניסיון לשנות את כללי המשחק. צריך לפעול בכל הכלים החוקים הדמוקרטיים כדי לשנות ולהילחם על דעתך", אומר טור פז המשתתף בעצמו בהפגנות נגד הרפורמה המשפטית.
באשר לשירות הצבאי סבור חבר הכנסת טור פז כי אמנם יש להוציא את הצבא אל מחוץ לוויכוח הפוליטי אך "מי שמתנדב ועושה מעל ומעבר, שיש לו שישה ילדים או עבר את גיל ארבעים ואומר ששה לו להתנדב צריך להקשיב לו".
"העובדה שהצבא עושה הכול כדי להכיל ולא להקצין את הסיטואציה, היא עשייה נכונה של שר הביטחון והרמטכ"ל", אומר טור פז ומספר מניסיונו כקצין בכיר כי כאשר חיילי הגיעו אליו וסיפרו על קושי לשרת הוא עשה לא מעט כדי שלא להביא אותם לקצה אלא להחזיר אותם לשירות מאוחר יותר. כך היה סמוך לעקירה מגוש קטיף.
"אני חושב שהדהרה של נתניהו לחקיקה חד צדדית לא בהסכמות על עילת הסבירות היא טעות. בתשעת הימים שאנחנו בפתח שלהם צריך לדבר על כך ולומר שאנחנו עם אחד וחברה אחת וצריך ללמוד לנהל את הוויכוחים שלנו. אם נתניהו היה חוזר לדיונים בבית הנשיא ניתן היה לחתור להסכמות. צר לי שהוא בחר ללכת לחקיקה חד צדדית, מה שמוציא מאות אלפים לרחובות".
באשר למה שנראה ככישלון השיחות עד כה, אומר טור פז כי אכן מדובר בשיח קשה בשל העיסוק העמוק בשאלת דמותה של המדינה. "נתניהו היה צריך להחזיר את הקואליציה לבית הנשיא, לכנס את הועדה לבחירת שופטים בהרכבה הנוכחי וברור שכל הצדדים היו צריכים להתפשר. הדהרה בשם הניצחון בבחירות היא טעות חמורה".
הוא מאשים את ראש הממשלה בהקשחת עילת הסבירות ולא בריכוכה, "הוא הקצין אותה כך שהיא תחול גם על מינויים", הוא אומר וקובע כי לא מדובר באחד ממתווי הפשרה שהוצעו עד כה. כעת נכון היה לפתוח בשיח על הכול כולל עילת הסבירות ולהגיע לפשרה.
חבר הכנסת טור פז מביע דאגה מהתבטאויות של שרים כדוגמת השר סמוטריץ' הרואים בצמצום עילת הסבירות צעד ראשון בסדרת צעדים שעוד תבוא. "שיטת הסלמי של נתניהו נראית לנו מאוד מאוד מסוכנת לדמוקרטיה הישראלית".
בניגוד לטענות קובע טור פז כי הפגנות קפלן אינן זוכות לאכיפה מקלה מצד המשטרה וכי מדובר בהפגנות בלתי אלימות, והראיה היא השתתפותם של נשים וילדים בהפגנות. "זה גורם לכך שהמשטרה מפעילה כוח קטן לפיזור ההפגנה ובדרך כלל זה מספיק". עם זאת הוא סבור כי נכון להקשיב לאותם הטוענים שבהפגנות בהן הם עצמם השתתפו היחס היה שונה וקשה הרבה יותר. "צריכים להיות קשובים לעוולות העבר, לומר לאנשים באמפתיה שאנחנו מבינים שכלפיהם היו לא הוגנים, אבל זה לא אומר שעכשיו צריך להתנהג בחוסר הגינות. רוב ההפגנות מחבקות וההתנהגות הייתה למופת והמשטרה ידעה להכיל זאת".