הפיכות הן כבר מזמן דבר שבשגרה באפריקה, אבל הפעם נראה כי ההפיכה בניז'ר עלולה להוות נקודת מפנה משמעותית ביחסים הפנימיים של אפריקה.
ההפיכה שבוצעה לאחרונה בניז'ר הדיחה את השלטון הפרו מערבי, בעיקר הפרו צרפתי, דבר שהביא לזעם רב בארמון האליזה בפריז.
בוושינגטון ובפריז איימו לנתק קשרים עם ניז'ר, כשלדבר יש גם משמעותיות כלכליות כבדות. בנוסף, שלל מדינות מהסביבה מבטיחות להתערב - מי לטובת השלטון הקיים ומי לטובת הנשיא המודח מוחמד בזום.
הקהילה הכלכלית של מדינות אפריקה הציבה את האולטימטום המשמעותי ביותר: שבעה ימים להחזיר את הנשיא בזום ואת המשטר הקודם - או שהשלטון החדש יתמודד עם ההשלכות, כולל האפשרות הצבאית.
חשבו שהיו מספרים לכם שאוסטרליה בסכנת פלישה של מדינות שכנות ונמצאת בסכנה קיומית. הדבר מן הסתם היה נוגע מאוד ומעסיק את העולם כולו. ניז'ר, מדינה עם אוכלוסייה דומה, נמצאת במצב מורכב מאוד ובסכנה קיומית, בעיקר מבחינה כלכלית.
הדד ליין שהציבה הקהילה הכלכלית באפריקה פקע אתמול, ולכן המשטר החדש שחושש ממתקפות אוויריות הכריז הבוקר (שני) על סגירת השמיים במדינה.
למעשה, ניז'ר היא אבן דומינו נוספת שנופלת באפריקה, זירה שהופכת חשובה בהתחשב ביחסי ארה"ב-סין ויחסי המערב עם סין.
ניז'ר הייתה בשנים האחרונות נחשבת לאי של שפיות דמוקרטית מסויימת באיזור, מה שהוביל להפתעה מסויימת שגם במדינה הזו בוצעה הפיכה.
לאורך השנים, הברית של הנשיא מוחמד בזום עם המערב סייעה לו להוריד את האלימות האיסלאמית. מצד שני, הצידוד החד משמעי במערב, יצר תסיסה בתוך צמרת הצבא.
בינתיים, המרוויח הגדול מהעימות הוא האיש שדווקא מפסיד לא מעט לאחרונה, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, כשמדינה נוספת יכולה להיות נתונה לחסדי כח וגנר הרוסי שפרוס היטב באיזור.