בימים אלה מופצות ברחבי ישראל על ידי תאגיד 'אקומיוניטי' קופסאות מיוחדות למיחזור סוללות שאותן ניתן להזמין ויגיעו אליכם חינם. עם מנכ"ל 'אקומיוניטי', רונן יואלי, שוחחנו על הקופסאות ועל תרבות מחזור הסוללות אצלנו.
"כחלק מפעילות התאגיד אנחנו מופקדים גם עם איסוף וטיפול בסוללות מכל הסוגים", אומר יואלי. "אנחנו מודעים לקושי בציבור הרחב לאסוף סוללות ולפנות אותן בצורה מסודרת. אנחנו רוצים להימנע מזריקת סוללות לפח מה שיגרום לזיהום מי תהום ואנחנו רוצים שהתהליך יהיה מסודר".
לנוכח הקושי במשקי הבית להתרגל לאיסוף סוללות שיועברו מאוחר יותר למיכלים מרכזיים של איסוף, יזם התאגיד בראשו עומד יואלי קופסת קרטון קטנה שמיועדת למשימה זו, אותה יוכל כל אזרח להזמין, לקבל לביתו, להרכיב אותה בתוך שניות אחדות ולתוכה להשליך סוללות שהתרוקנו.
"שידעו גם ההורים וגם הילדים שבקופסא מרכזים את הסוללות ופעם בכמה חודשים מעבירים את הסוללות לנקודת איסוף", אומר יואלי ומציין כי על גב הקופסא ניתן למצוא פרטים על מיחזור הסוללות, על התאגיד ודרכי התקשרות עמו ועוד.
"הסוללות נמצאות בכל מקום סביבנו. לישראל נכנסות כאלפיים טון סוללות בכל שנה", אומר יואלי ומתייחס לתרבות המיחזור הישראלית: "האיסוף המסודר במגמת עליה. הטיפול יותר ויותר מוסדר. בכל בדיקה שלנו אם הנושא ברור, אם אנשים יודעים לאן לקחת ואיך, אנחנו רואים שאנשים לא יודעים ולכן אנחנו עסוקים בהדרכה והסברה. מעטים לוקחים למרכזי איסוף אחרי שאספו אצלם בבית".
"המטרה שלנו שיהיו קופסאות מרכזות בכמה שיותר מקומות ושאנשים יהיו מודעים לכך שאסור להשליך סוללות. אנחנו מאמינים שהקופסאות שאנחנו מחלקים כעת יחד עם פעילויות ההסברה שאנחנו מבצעים מול ילדים שמסבירים להורים שלהם, מייצרים מציאות חדשה. לוקח זמן לשנות מנטאליות אבל דברים נעשים במלוא המרץ".
את הקופסאות, אומר יואלי, מחלקים אנשי 'אקומיוניטי' "בהרבה מפגשים עם לקוחות יעד, יצאנו בפרסום מאסיבי במדיה וברשתות החברתיות. מי שרוצה לקבל קופסא עד הבית ימלא פרטים בתגובה והקופסא תגיע עד אליו בחינם".