גם לכם הציעו להשקיע בנדל"ן בלי לקנות דירה? גם לכם הבטיחו רווח נאה בסיום תקופת ההשקעה, ועם "בטחונות"?
להשקעות כאלו אכן יכול להיות פוטנציאל מעולה, אך כמובן שיש לנקוט זהירות, ורובנו המכריע לא נבחר כנראה לשים את כספנו על קרן הצבי. אחד הדברים שדורשים הבנה והבהרה הוא משמעות מילת הקסם 'ביטחונות'.
'בטחונות' הם שם כללי לפעולות משפטיות מסוגים שונים, שמקטינות ברמות שונות את הסיכוי להפסד. עם זאת, טרם נמצאה הדרך שבה כספנו יהיה מוגן בכל תרחיש, ויש דבר אחד בטוח - כל עוד לא נבין את תוכן הביטחונות, אנו עשויים להישאר עם לא יותר מאשר נייר שנוכל לעטוף בו את הדגים.
אז אלו סוגי ביטחונות יש, ועד כמה כל אחד אכן יעזור לנו ברגע האמת? לצורך שאלה זו ביקשנו מעו"ד זאב לב ממשרד לב-רוטמן, בעל ניסיון רב בתחום ההלוואות לקרנות נדל"ן, שיעשה לנו סדר בנושא.
התוצאה לפניכם - מדריך מפורט בכל נושא הביטחונות. חובה לקרוא לפני כל השקעה, ולהימנע מטעויות של מתחילים!
להורדת המדריך :
אחת התובנות הכלליות שעולות מהמדריך היא שאם נבחר לא להשקיע את כספנו, די ברור שנפסיד חלק גדול מערכו ככל שיעבור הזמן, בשל האינפלציה. אם נבחר להשקיע את כספנו עם חוזה מסודר, הרי שגם ללא בטחונות מיוחדים תהיה לנו בדרך כלל רמה מסוימת של הגנה משפטית על כספנו; ואם נבחר להוסיף גם 'בטחונות' באיכות טובה, אזי נגדיל כנראה במידה זו או אחרת את רמת הביטחון. הכל תלוי בטיב ההשקעה ובטיב הביטחונות.
כמו כן, במקרים מסוימים, הלוואה ללא בטחונות יכולה להיות בטוחה יותר מאשר הלוואה אחרת עם בטחונות. לדוגמה, הלוואה לגוף איתן ומבוסס, ללא בטחונות נוספים, חזקה יותר מהלוואה לגוף לא יציב פיננסית, שמעניק בטחונות רעועים.
יש לכם שאלות נוספות בנושא? נשמח שתשלחו לנו כאן בווצאפ, ונשתדל לסייע לכם.