עקרב
עקרבצילום: ISTOCK

בימים האחרונים הובאו למרכז הרפואי לגליל שלושה ילדים תושבי הגליל המערבי, שנעקצו ע"י עקרבים, כולם מסוג עקרב שחור שנפוצים מאוד בישראל ועקיצתם לרוב אינה קטלנית או קשה במיוחד.

המקרים בגליל מתרחשים בצל ההתחממות במזג האוויר שמוציא את החיות ממקום מסתורם.

הלילה (חמישי) הובא ילד בן 11 מהמושב חוסן, שנעקץ ברגלו לאחר ששהה מחוץ לביתו. ביום שני השבוע, הובא באופן עצמאי ילד בן 8 מג'דיידה-מכר, שנעקץ בכפות הידיים ע"י שני עקרבים שחורים. הוריו סיפרו, כי שיחק בגינת הבית ולפתע חש כאבים. במקרה נוסף הובאה ילדה בת 11 מקיבוץ אילון, שנעקצה ברגלה בעת שהיתה בביתה.

מנהל היחידה למיון ילדים, ד"ר איתמר מונצ'ק מסביר איך להתמודדות עם עקיצות ארסיות: "עם התחממות מזג האוויר אנו רואים יותר ויותר ילדים שנזקקים לטיפול לאחר מפגש עם בעלי חיים מסוכנים, בעיקר הכשת נחש או עקיצת עקרב. לאחר ההכשה או העקיצה, חשוב להרגיע את האדם שנפגע, לקרר את מקום העקיצה או ההכשה, ולא לעשות שום פעולה נמהרת כדי 'להוציא' את הארס, אלא להגיע במהירות למרכז רפואי קרוב כדי לקבל טיפול מתאים".

"מומלץ לצאת לטיול עם מכנסיים ארוכים ונעליים סגורות, ולא להכניס את הידיים לסדקים בסלע או להפוך אבנים", הדגיש. "אם ראיתם עקרב, שמרו על מרחק בטוח ממנו ואל תנסו להיות גיבורים, לשחק איתו או לנסות ללכוד או להרים אותו".