פעילות גופנית. אילוסטרציה
פעילות גופנית. אילוסטרציהצילום: ISTOCK

פעילות גופנית בגיל צעיר מסייעת להפחית בצורה משמעותית את הסיכון לחלות בסרטן בגיל מבוגר.

מחקר חדש, שתוצאותיו התפרסמו בכתב העת הרפואי British Journal of Sports Medicine, קובע כי הפעילות הגופנית בגיל צעיר עשויה להפחית עד 42 אחוזים את הסיכון לחלות בתשעה סוגי סרטן שונים בגיל מבוגר יותר.

במסגרת המחקר עקבו החוקרים מאוניברסיטת גטבורג בשבדיה אחרי הנתונים הגופניים של מעל מיליון אזרחים מקומיים בגילאי 16 עד 25, במשך 33 שנים. התוצאות הצביעו כי אלו שביצעו פעילות גופנית ונהנו מכושר גופני טוב יותר, היו בסיכון נמוך באופן משמעותי לחלות בסרטן.

לטענת החוקרים פעילות קרדיו-נשימה כגון פעילות אירובית, רכיבה על אופניים, שחיה, ריצה ועוד, הפחיתו ב-42 אחוזים את הסיכון לחלות בסרטן הריאות, 40 אחוזים בסרטן הכבד, 39 אחוזים סרטן הוושט, וכן הפחיתו את הסיכון לסרטן הראש והצוואר, קיבה, מעי, לבלב וכליות. עם זאת, פעילות גופנית מוגברת בגיל צעיר הגבירה את הסיכוי לחלות בסרטן הערמונית בצורה לא קטלנית, וסרטן העור, ככל הנראה כתוצאה מחשיפה מוגברת לשמש.

ד"ר ארון אונרופ, החוקר הראשי מאוניברסיטת גטבורג, סיפר כי תוצאות המחקר הפתיעו גם את צוות החוקרים. הוא טען כי פעילות גופנית קרדיו-וסקולרית מסייעת בהפחתת הסיכון לסרטן, אך לא פעילות לבניית השרירים בחדרי כושר.

"בעוד שכושר קרדיו-נשימה היה קשור למחצית מסוגי הסרטן שנכללו במחקר, זה פחות נכון לגבי בניית כוח השרירים. אז, למרות שלא הסתכלנו על סוגי פעילויות במחקר שלנו, זה עשוי להצביע על כך שפעילויות אירוביות כמו ריצה, רכיבה על אופניים ושחייה נוטות יותר להיות קשורות לסיכון מופחת לסרטן מאשר אימוני התנגדות וכוח", אמר אונרופ.