הפרקליטות הגישה היום (חמישי) כתב אישום לבית המשפט המחוזי בחיפה נגד ראש מועצת ראמה שאוקי אבו לטיף.
כתב האישום מייחס לאבו לטיף סחיטה באיומים, מרמה, הפרת אמונים ושיבוש מהלכי משפט. עוד נטען כי סייע לבני משפחתו, אנשי ארגון הפשע "אבו לטיף", לגבות מאות אלפי שקלים כדמי "פרוטקשן" מקורבנות שחוו מקרי ירי והצתות בבתיהם ובעסקים שלהם.
לאחר הגשת כתב האישום טען: "אני חף מפשע. כל מה שעשיתי היה בידיעת המשטרה ואז הם עוצרים אותי".
החל מחודש דצמבר 2021 ובמשך חודשיים לאחר מכן, הגיעו אנשים שזהותם אינה ידועה למפעל באזור ראמה, איימו על המאבטח, הציתו את הכניסה אליו וירו לכיוונו. בהמשך הם פוצצו רימון הלם וירו על בתי הבעלים של המפעל. בהמשך פוצצו רימון הלם, וביצעו ירי על בתי הבעלים של המפעל. הבעלים ובני משפחותיהם חשו פחד לחייהם, וסברו כי ישנו גורם עלום אשר מצפה מהם לתשלום, ועד שלא יסדירו זאת, אירועי האלימות כלפיהם יימשכו.
נאשם נוסף בשם האדי גזאוי פנה לבעלי המפעל והציע להם לקשר בינם לבין הגורמים שעומדים מאחורי מעשי האלימות. הבעלים נענו להצעתו של הנאשם האדי אשר דרש תשלום בסך של 400,000 שקלים עבור הפסקת אירועי האלימות. הבעלים של המפעל העבירו לנאשם האדי את סכום הכסף, אותם הם גייסו בסיוע של חברים ובני משפחה.
לאחר שלא נפסק הירי על בעלי המפעל, לאורך כל תקופת אירועי האלימות והסחיטה, סברו בעלי המפעל כי ייתכן שהאירועים מבוצעים על ידי האחים אבו לטיף או מי מטעמם.
בשל הקרבה של ראש המועצה לבין האחים אבו לטיף, ובשל תפקידו, פנו בעלי המפעל לנאשם מספר פעמים בבקשה לסייע להם להפסיק את אירועי האלימות. בנוסף, אף פנו בעלי המפעל לנכבדים מהכנסייה האורתודוקסית, כדי שיפנו גם כן לשאוקי כדי שזה יסייע להם לפתור את העניין.
מספר ימים לאחר מכן, קיבל אחד הבעלים שיחת טלפון מאדם שזהותו אינה ידועה למאשימה, במסגרתה התבקשו בעלי המפעל לשלם 3.5 מיליון שקלים ואם לא "נוריד את הבן שלך".
בהמשך קבעו נכבדים מהכנסייה האורתודוקסית פגישה עם ראש המועצה בלשכתו, שם מסר להם ששמע כי למרות שהחוב המקורי היה גבוה יותר, הרי שהסוחטים מוכנים ל"הנחה" לסכום של מיליון שקלים, זאת בגין "ההוצאות" שהיו להם על עצם ביצוע מעשי האלימות והסחיטה.
בתום הפגישה, סיכמו בעלי המפעל עם הסוחטים שדמי הסחיטה בסך מיליון שקלים ישולמו ב-20 תשלומים חודשיים. לאחר משא ומתן שניהל שאוקי עם הסוחטים נפרס תשלום דמי הסחיטה ל-25 תשלומים לבקשת בעלי המפעל.
התשלום נמשך במשך שבעה חודשים - עד למעצר החשודים.
בבקשת המעצר אמרו התובעים מהפרקליטות: "הנאשם שאוקי עמד בקשר עם גורמים עברייניים אלימים אשר ביצעו מקרי אלימות שכללו ירי והצתות לעבר בתי מגורים ובית עסק בשישה מועדים שונים במשך תקופה של כחצי שנה, מציאות בה אנשים תמימים נסחטים באכזריות על לא עוול בכפם על ידי עבריינים ומשפחות פשע אינה יכולה לדור בכפיפה אחת עם קיומו של שלטון החוק ומשילות מדינתית".
"נוכח היקף התופעה וחומרתה, המבקשת סבורה שיש לתת משקל בכורה לשיקולי מסוכנות בתיקים אלה, ובהיעדר נסיבות יוצאות מן הכלל, להוביל למעצר עד תום ההליכים מאחורי סורג ובריח".