ראש הממשלה בנימין נתניהו חנך היום (חמישי) את הקו האדום של הרכבת הקלה, וגזר את הסרט בפתח הטקס.

"אמי נולדה בפתח תקווה לפני 100 שנים, היו פה פרדסים, כמה בתים וקומץ מתיישבים, ותראו איפה אנחנו נמצאים היום. יום חג לישראל. אנחנו פותחים את הרכבת הקלה, אבל הדרך לא הייתה קלה. היו אנשים שהתנגדו, ולכן התעקשנו לבנות רכבות בין-עירוניות, מחלפים וכבישים".

שר האנרגיה ישראל כץ, לשעבר שר התחבורה, אמר בטקס חנוכת הקו האדום של הרכבת הקלה "אני ער לביקורת על העבודות, אבל כשיתפזר האבק לאחר סיומן יבינו גדולי המפקפקים שההחלטה שקיבלנו לבצע את הפרויקט הייתה חשובה". כץ ציין עוד כי "אני יכול להגיד על רקע המחאות - הרכבת הזאת היא לא של מדינת יהודה או מדינת תל אביב, אלא רכבת של מדינת ישראל".

שרת התחבורה מירי רגב אמרה בטקס "זהו יום היסטורי. דווקא בימים של פילוג הקו הזה מלמד שאפשר לחבר בין בני ברק למגדלים ברמת גן. קו אדום עם גוונים שונים".

במהלך נאומה רגב הודתה לראשי הרשויות של הקו האדום, והתעלמה מרון חולדאי, ראש העיר תל אביב-יפו, שהחרים את הטקס.

השר בצלאל סמוטריץ' אמר: "זהו יום משמעותי מאד למערך התחבורה של מדינת ישראל. חנוכת הרכבת הקלה במרכז הארץ מצעידה את ישראל קדימה ומבטיחה נגישות, יעילות ונוחות לצד השפעה משמעותית וחשובה על תעסוקה, דיור ותשתיות".

באירוע השתתפו שרת התחבורה מירי רגב, שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳, שר האנרגיה והתשתיות ישראל כץ, סגן שרת התחבורה אורי מקלב, מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן, יו"ר נת"ע עו"ד מיה ליקוורניק, מנכ"ל נת"ע חיים גליק, מנכ"ל תבל מטרו עמירם אוחיון, ראשי הרשויות בתוואי הקו ובכירים נוספים.

מחוץ לתחנת הרכבת הפגינו אנשי שמאל נגד הרפורמה המשפטית וניסו להפריע לנאום ראש הממשלה. שר האוצר סמוטריץ עקץ את המפגינים, "איך יודעים שעשינו משהו נכון? המתנגדים שלנו בחוץ מעודדים אותנו בקול תרועה".

הקו האדום של הרכבת יעבור בבבת ים, ת"א-יפו, בני ברק, רמת גן ופתח תקווה והוא עתיד לשרת כ-70 מיליון נוסעים בשנה.

הרכבת תעבור בכל אחת מ-36 תחנותיה אחת לשש דקות בממוצע, ולא בכל שלוש דקות כפי שהובטח בהתחלה. מאחר שכל רכבת צפויה להכיל עד 500 איש, בשעה יעברו עשר רכבות שיכולות להכיל כ-5,000 נוסעים.