דותן רותם, אקולוג שטחים פתוחים ברשות הטבע והגנים, מספר בשיחה עם ערוץ 7 על פריחת החצבים שמתרחשת כעת ברחבי הארץ, היכן ניתן לטייל ולצפות בחצב הפורח, ועל תופעות סתוויות נוספות שניתן לעקוב אחריהם כשיוצאים לחיק הטבע ואפילו בתור העיר.
דותן פתח והסביר: "קוראים לחצב חצב, כי הוא חוצב באדמה. הוא ממש יודע להתמקם במקומות הרריים וסלעיים. רואים אותו לפעמים במדבר. אם הולכים עכשיו למדבר ממש רואים את החצבים עולים, גם בחום הזה, בזכות התכונות הייחודיות של הצמח. אם מסתכלים על גבעול של עץ למשל, רואים שבין כל חיק של עלה יש ניצן שיכול להתפתח ממנו ענף נוסף. מה שקורה בבצל של החצב, הוא בעצם הגבעול עצמו, שממנו יוצאים הניצנים. זה מעין גבעול שנדחס. שושן צחור לדוגמא, שיש לו גם בצל, אפשר לקחת עלים שלו ולהרבות אותו. אותו דבר עם חצב".
בהמשך תיאר: "החצב הוא מין שקיים בארץ באופן טבעי. אם שמים בצל באדמה כבדה, לפעמים נמצא אותו כמה סנטימטרים ואפילו עשרות סנטימטרים למטה אחרי כמה שנים, כי הוא הולך ומעמיק. באזורי ההר כמובן יותר קשה לו, וזה מין שהוא פורח עכשיו בתקופות הקשות האלו, כי הוא יכול להרשות לעצמו לא להתחרות על המאביקים שלו, כמו בפריחות שאנו רואים באביב. בגלל שהוא כזה יש לו איזה דימוי של נרות או של קדושה - היו משתמשים בו בבתי קברות. לכן אנו נמצא אותו לפעמים בבתי קברות מוסלמיים ובאתרי קבורה עתיקים".
דותן פירט על תכונותיו ועל המקומות בהם ניתן לצפות בפריחתו ואמר: "הצמח עצמו חריף מאוד. רוב המינים לא יכולים לאכול את העלים שלו, אלא רק בעיתות משבר. מי שהולך לראות חצבים בעונה הזו, רואה שהפריחה היא כלפי מעלה. כל יום או יומיים נפתר 'דור' אחר, לכן אנחנו רואים שהפריחה שלו היא במעין 'מעגלים מעגלים'. מבחינה טבעית, באזור חוף הכרמל יש שמורה קטנה שנקראת חורבת קרתא ושם יש פריחה די גדולה של חצבים וזה גם מסלול נחמד. אזור שני הוא קלעת נמרוד, גם שם החצבים מקדימים לפרוח, כמו גם בשמורת הבניאס".
לסיום התייחס לתופעות הנוספות שמזמן לנו הסתיו והסביר: "עוד תופעות של סתיו הן בציפורים הנודדות שמגיעות אלינו מאסיה ומאירופה. אם יושבים בלילה שקט ניתן לשמוע את הציפורים, משום שעיקר המאסה של הנדידה מתבצעת בשעות הלילה. עוד תופעות סתיו זה פריחת החבצלות, לרוב בכרמל ובהרי יהודה, וככל שיתקדם הזמן נראה כמובן את השלכת".